Naslovne strane dnevnih novina za 7. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Sumnjaju da će pravda doći do najodgovornijih

Informacija da se vodi istraga o rušenju nekadašnjeg hotela Galeb ne predstavlja nikakvo iznenađenje, ali ni nadu da će se konačno otvoriti pandorina kutija o tome kako je i čijom rukom uništavana ulcinjska turistička privreda, saopsteno je juče iz ulcinjslcog odbora pokreta URA.

Karisma se povlači iz Hrvatske

Hotelska kompanija Karisma Resort International iz Paname, čiji je suvlasnik srpski preduzetnik Ljubiša Krstajić, povlači se iz Hrvatske. To je juče objavio hrvatski Tportal pozivajući se na dobro upućene izvore. Konzorcijum Karisma zakupio je zemljište i najvrednije hotelske objekte HTP Ulcinjska rivijera Olimpik i Belvi na 30 godina.

Nemamo spor sa Katar Diarom

Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović u razgovoru za Vijesti je kazao da će tokom naredne sedmice biti izdata građavinska dozvola kompaniji Katar Diar za izgradnju hotela sa pet zvjezdica i da projekat gradnje novog luksuznog rizorta u uvali Pržna Plavi horizonti kod Tivta nije prekinut, već ide svojim tokom.

Dnevne novine

DRŽAVA SMANJILA ZADUŽIVANJE ZA 160 MILIONA EURA

Vladine komisije za ekonomsku politiku i politički sistem danas će razmatrati Nacrt zakona o budžetu za narednu godinu, kojim je predviđeno da državna kasa bude teška” 1,996 milijardi eura, 10 miliona manje nego u 2017, saznaju Dnevne novine. U odnosu na ovogodišnji rebalans budžeta, planirani iznos manji je za oko 17 miliona eura. Konsultacije o budžetu za iduću godinu Vlada je završila tokom vikenda, a o njemu će se, prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, izjasniti na sjednici u četvrtak, jer joj 15. novembra ističe zakonski rok kada ga mora poslati u skupštinsku proceduru.

Cilj članstva u EU je bolji život građana

Evropska unija nema alternativu za zemlje Zapadnog Balkana, a Crna Gora je pokazala hrabrost učlanjenjem u NATO i naredni cilj je njeno učlanjenje u EU, konstatovano je na okruglom stolu “Regionalna saradnja kao dio evropskih integracija” koji je održan juče u okviru Bečkog ekonomskog foruma.

Ostvaren napredak u oblasti poljoprivrede

Crna Gora je ostvarila napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) u oblasti poljoprivrede, ocijenjeno je juče u Briselu, na desetom sastanku Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja predstavili su napredak koji je ostvaren od prethodnog sastanka održanog u Podgorici u oktobru prošle godine, u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterinarske, fitosanitarne politike i ribarstva.

Dan

Odbačena ponuda manjinskog akcionara

StečaJni upravnik Bjelasica Rade Sreten Mrvaljević odbacio je jedinu ponudu dostavljenu za kupovinu imovine tog bjelopoljskog preduzeća. Ponudu je dostavio manjinski akcionar preduzeća Blmir Bektašević.

Uklanjanjem terminala država gubi pet miliona

Ukoliko se država odluči da ukloni terminale za klađenje iz ugostiteljskih objekata, prije donošenja novog zakona o igrama na sreću ili drugog akta kojim će urediti tu vrstu klađenja, vlasnici terminala bi mogli da tuže državu i traže naknadu štete koja bi se mjerila milionima eura. Ministar finansija Darko Radunović nedavno je najavio će svi terminali biti uklonjeni iz kafića, te da sprovode aktivnosti za realizaciju te odluke, koje podrazumijevaju, između ostalog, analizu finansijskih efekata, izazvanih potencijalnim zahtjevima za naknadu štete.

Proizvedeno 1,4 miliona tona

Proizvodnja uglja u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 1,4 miliona tona, od čega je 47,8 hiljada tona mrkog uglja i 1,35 miliona tona lignita, saopšteno je iz Monstata. – Ukupno raspoloživa količina uglja za finalnu potrošnju u prošloj godini iznosila je 54,6 hiljada tona, od čega je 28 hiljada tona utrošeno u industriji, dok je 26,6 hiljade tona utrošeno u ostalim sektorima piše u saopštenju.

Pobjeda

Profit 3,6 miliona eura

Kompanija Barska plovidba završila je treći kvartal sa neto dobitkom od 3,6 miliona eura, što je 2,5 puta više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Budžet za narednu godinu dvije milijarde

Danas će na Vladinim komisijama za ekonomsku politiku i politički sistem početi rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu koji će, kako Pobjeda saznaje, biti “težak 1,996 milijardi eura.

Mogu i da predlažu kadrovska rješenja

Vladaje otvorena za saradnju sa Asocijacijom menadžera u realizaciji politika izvršne vlasti, saopštio je juče premijer Duško Marković. On je na sastanku sa rukovodstvom Asosijacije menadžera kazao da je prostor za saradnju prepoznat i u mogućnosti da ta organizacija daje mišljenja i inicijative u kreiranju kadrovskih rješenja u Vladinim tijelima i organima državne uprave.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *