Maja Pavličić, direktorica Grawe osiguranja: Kvalitet i povjerenje koje pružamo klijentu nema alternativu

Dodajte komentar

“U prethodnih deset mjeseci GRAWE osiguranje a.d. bilježi dobre rezultate rada, još jednom potvrđujući lidersku poziciju na tržištu životnih osiguranja. Iza nas se već vidi još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina. Svakako, događaj koji je obelježio prethodni period jeste okančanje postupka pripajanja Merkur osiguranja a.d. Podgorica, koje je završeno registracijom statusne promjene 14. avgusta”, kaže za Montenegro magazin Maja Pavličić, izvršna direktorica GRAWE osiguranja a.d. Podgorica, sumirajući prethodni poslovni period.

Pavličić podsjeća da je akcionar Merkur osiguranja a.d. Podgorica  kao i akcionar GRAWE-a iz Graca i da je saradnja ova dva austrijska osiguranja uvijek  bila plodonosna.

“U momentu kada je akcionar Merkur-a odlučio da se treba povući sa crnogorskog tržišta, logičan slijed bio je da GRAWE preuzme crnogorski Merkur. Sa druge strane, preuzimanjem Merkur-a, dobili smo izuzetno razvijen proizvod bankoosiguranja, i saradnju sa svim poslovnim bankama koje posluju na domaćem tržištu. Preuzeli smo i 12.500 ugovora o osiguranju života”, kaže Pavličić.

Ona kaže da je proces preuzimanja bio pionirski posao.

“Proces preuzimanja je iziskivao puno angažovanje kako kolega u GRAWE Podgorica tako i kolega iz drugih GRAWE društava. Prešli smo dug put dobijanja raznih saglasnosti, ali i razumijevanja od strane državnih institucija, što nam je olakšalo zaista obiman posao preuzimanja. Od zaposlenih su preuzeti kadrovi koje nismo imali u GRAWE-u, a ostalima je riješen ili će se rješavati status na zakonom predviđenim mogućnostima. Kao što je bilo i za očekivati, nije bilo negativnih reakcija klijenata, koji su sigurno na dobitku, prelaskom u GRAWE porodicu”, kaže Pavličić.

Na pitanje za koje se GRAWE proizvode  osiguranici najviše interesuju: životno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, teških bolesti, hirurške intervencije….Pavličić kaže da je životno osiguranje njihov osnovni proizvod. Sve ostalo su, dodaje, dodaci uz životno osiguranje. Kako sa godinama raste svijest građana o potrebi osiguranja života i dodatnom zaštitom od posljedica od teških bolesti,trajne invalidnosti i hirurških intervencija, tako svaki naš proizvod pronalazi korisnika. Vrlo često, sve navedeno, bude kombinacija na jednoj polisi.

Direktorka GRAWE osiguranja naglašava da u četrnaestu poslovnu godinu ulaze sa istim entuzijazmom i planovima kao na početku.

“Mi smo lideri sve ove godine i to želimo da ostanemo. Naš kvalitet, povjerenje koje pružamo klijentu nema alternativu. Želja nam je da rastemo još više, da nađemo vremena za edukaciju građana Crne Gore i pomognemo u formiranju svijesti za potrebom životnih osiguranja, prenoseći iskustva sa EU tržišta. Do kraja godine u planu je preuzimanje portfelja Atlas Life Podgorica, jedinog domaćeg osiguravajućeg društva. Proizvodima iz palate Atlas Life, dopunićemo ponudu GRAWE osiguranja, koja može da zadovolji potrebe i najzahtjevnijih klijenata”, istakla je Pavličić.

Izvor: mnemagazin.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *