„Amazon“ kupio tri domena povezana sa kriptovalutama i pokrenuo špekulacije

Dodajte komentar

„Amazon“ je 31. oktobra registrovao tri domena vezana za kriptovalute, što je izazvalo špekulacije da će „Amazon“ uskoro početi da prihvata plaćanja digitalnim valutama.

Domeni su amazonethereum.com, amazoncriptocurrenci.com i amazoncriptocurrencies.com. „Amazon“ već posjeduje domen “amazonbitcoin.com”.

Ovo nije prvi put da kruže glasine da će „Amazon“ prihvatiti digitalnu valutu. Prije nekoliko nedjelja, pojavile su se informacije, zasnovane na izvorima u Silikonskoj dolini, koje su izvještavale o tome da bi „Amazon“ uskoro mogao da integriše bitkoin kao opciju plaćanja.

Bilo koji od tih poteza, koje bi sproveo „Amazon“, jedna od najinovativnijih i najuticajnijih tehnoloških kompanija na svijetu, imala bi ogromne posljedice.

Amazon ne planira prihvatanje kriptovalute

Međutim, tokom intervjua, potpredsjednik „Amazon Pay“-a Patrik Gautijer je izjavio da „Amazon“ ne planira da prihvati kriptovalutno plaćanje, jer nema potrebe za tim. S obzirom da se većina onlajn plaćanja vrši preko debitnih i kreditnih kartica, Gautijerova izjava zvuči razumno i uvjerljivo. Moguće je da je „Amazon“ kupio imena domena samo u odbrambene svrhe i ne planira da prihvati digitalnu valutu.

Stav kompanije je itekako značajan

Iako „Amazon“ možda trenutno ne planira da prihvati kriptovalute, stav ove kompanije po tom pitanju je itekako značajan. Naime, ukoliko bi kompanija eventualno prihvatila kripto valutna plaćanja, to bi moglo da podigne cijelo tržište.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *