Neto dobit Budvanske rivijere veća 1,6 puta

Dodajte komentar
Budva

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera zabilježila je na kraju trećeg kvartala neto dobit od 6,6 miliona eura, što je 1,6 puta više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra porasli su 8,8 odsto na 19,3 miliona eura, rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 4,5 odsto na 13 miliona eura. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo se 4,7 miliona eura piše u izvještaju o poslovanju.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju septembra vrijedjela je 192,6 miliona eura i bila je 0,5 odsto veća nego u uporednom periodu. Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere na kraju septembra iznosile su 2,8 miliona, a kratkoročna 11 miliona, dok je neraspoređena dobit 8,7 miliona eura.

Vlada posjeduje 41,6 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,2 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 13 odsto, Strateks development 9,4 odsto, Strateks hospitaliti Beograd 5,8 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,3 odsto pokazuju podaci Centralne depozitarne agencije (CDA).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *