Sastanak guvernera CBCG i rukovodstva Addiko Bank AG Beč

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić sastao se danas sa članovima Odbora direktora Addiko Bank AG Beč, g. Martinom Tomasom i g. Johanesom Prokšom, koji je ujedno i predsjednik Odbora direktora Addiko Bank AD Podgorica.

Sagovornici su razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji i trendovima koji karakterišu bankarski sektor u Crnoj Gori.

U uvodnom obraćanju, gosti su upoznali guvernera Žugića sa tekućim aktivnostima Addiko banke i planovima ove kompanije, usmjerenim na dalje snaženje tržišne pozicije i dodatno povećanje efikasnosti poslovanja.

Guverner Žugić je istakao da je CBCG otvorena za stalnu i intenzivnu komunikaciju sa svim bankama koje posluju na našem tržištu, a u cilju primjene zdrave bankarske prakse i efikasnog i uspješnog poslovanja, što će doprinijeti ostvarenju zajedničkih interesa, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti. Guverner se osvrnuo i na određene nedostatke internih procedura koji su, u prethodnom periodu, identifikovani unutar ove banke i istakao da je neophodno raditi na minimiziranju, odnosno eliminisanju ovih rizika u operativnom poslovanju banke.

Sagovornici su konstatovali da Addiko banka ispunjava propisane parametre i zajednički zaključili da se, u narednom periodu, treba fokusirati na dalja poboljšanja, kako bi bankarski sektor, kroz aktivniju ulogu i pružanje podrške privredi, doprinio provođenju ekonomske politike Vlade Crne Gore, odnosno dinamiziranju privrednog rasta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *