Osniva se preduzeće Skijališta Crne Gore

Dodajte komentar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Skijališta Crne Gore” koje će upravljati javnim skijalištima na prostoru Bjelasice i Komova, Durmitora, Hajle i drugih planina, a čije će središte biti u Mojkovcu. Kako su naveli u Vladinom birou za odnose s javnošću, na raspravi je naglašeno da je razvoj sjevernog regiona jedan od najvažnijih programskih prioriteta Vlade.

“Formiranje Društva sa ograničenom odgovornošću “Skijališta Crne Gore” je ključna pretpostavka za pokretanje i uspješno upravljanje lokalitetima na kojima su u prethodnom periodu uložena značajna sredstva u infrastrukturne objekte puteve, trafostanice, žičare i skijaške terene, kao i radi ostvarivanja nadzora nad implementacijom planiranih investicionih aktivnosti na prostoru sjevera Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Na sjednici Vlade je donijeta i Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe za sprovođenje zakona o spoljnoj trgovini, čiji je cilj njihovo dodatno pojašnjavanje, utvrđivanje štete, subvencije, a bliže se propisuju i uslovi za primjenu odredaba zakona koje se odnose na posebne mjere za zaštitu ravnoteže platnog bilansa.

Vlada je usvojila i informaciju o finansijskom sporazumu za Interreg V-B Jadransko-jonski program za period 20142020, u okviru Instrumenta pretpristupne podrške 20142020. Usvojena je i informacija o izmjenama i dopunama finansijskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije koje se odnose na “IPA Jadranski program prekogranične saradnje” u okviru instrumenta za pretpristupnu podršku 2007-2013.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je imenovala Dubravku Lalović za savjetnicu premijera za ekonomska pitanja, Ninu Vujošević za državnu sekretarku u Ministarstvu finansija, a Milana Srzentića za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije, dugogodišnjeg direktora u Crnogorskom Telekomu. On je magistar poslovnih nauka, a bio je član Vladinog Nacionalnog Savjeta za implementaciju tačke za razmjenu Internet sadržaja, kao i koordinator radne grupe za implementaciju novih ITU kodova dodijeljnih Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *