“Ryanair” plaća putnicima odštetu 25 miliona eura

Dodajte komentar

“Ryanair” je objavio da će ih kompenzacije putnicima za otkazane letove i novi ugovori za pilote koštati bar 70 miliona eura u sljedećih šest mjeseci.

“Ryanair” je početkom morao da otkaže hiljade letova zbog proceduralne greške do koje je došlo kad su svoje pilote slali na godišnji odmor. Kasnije su uslijedila dodatna otkazivanja pa je na kraju preko 800.000 ljudi ostalo bez svojih letova. “Ryanair” će svojim putnicima morati da isplati ukupno 25 miliona eura odštete.

Nakon masovnog otkazivanja letova, ispostavilo se da im zbog loših radnih uslova previše pilota daje otkaz, pa su ih sasvim neuspješno pokušali da pridobiju bonusima na platu. “Ryanair”-ov izvršni direktor rekao je kako je kriza navela kompaniju da svojim pilotima povećaju platu u odnosu na druge kompanije, da poboljšaju komunikaciju unutar kompanije i svojim radnicima povećaju mogućnost napredovanja.

„Od sada ćemo nuditi 20 odsto veće plate sa boljim mogućnostima napretka, boljim radnim vremenom i sa mnogo većom sigurnosti posla u poređenju s Norwegianom”, kaže Majkl Oliri.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *