Vlasnik H&M investirao u srpsko-švedski startap dibhotel.com

Dodajte komentar

Da li ste znali da hotelsku sobu možete platiti i mnogo manje nego što očekujete? Ne, nisu u pitanju loši hoteli, sa sumnjivim gostima. Zapravo, radi se o dobro poznatim hotelima koji su spremni da saslušaju šta je to što Vi kao gost možete da im ponudite.

DibHotel Vam omogućava da hotelsku sobu platite 30-65% jeftinije nego što to možete platiti bilo gdje drugo. Kako je to moguće?

Hoteli plaćaju astronomske provizije posrednicima preko kojih prodaju svoje sobe, što za rezultat ima da mogu prodati samo toliko soba koliko i inače prodaju. Dakle, I dalje je prazno više od polovine soba.

DibHotel ne želi da to ostane tako. Zašto onda hotel ne ponudi te sobe onima koji žele platiti za njih manju cijenu?

Hotel ne želi javno ponuditi manju cijenu, jer bi tako narušio svoj brend i onda bi ubuduće teško prodao svoje sobe po višim cijenama. I upravo to je ono što DibHotel radi – omogućava hotelima da prodaju višak slobodnih soba i da pritom zaštite svoj brend.

Ova ideja je osnova srpsko-švedskog startapa, koji su 2015. godine pokrenuli Daniel Vasiljević i Timothy Walentynowicz, i koji je iste godine pobijedio kao najbolja poslovna ideja na prestižnom Venture Cup takmičenju u Švedskoj.

Na dibhotel.com vi ne birate hotel u kome ćete boraviti. Vi birate kvalitet hotela (tri, četri ili pet zvjezdica). Nakon što vam sistem kaže kolika je preporučena cijena za izabrano mjesto i kategoriju hotela, na Vama je da odlučite koliko zapravo želite platiti i pošaljete svoju ponudu. Vašu ponudu Dibhotel šalje svim hotelima sa kojima sarađuje, i prvi hotel koji prihvati ponudu postaće hotel u kome ćete boraviti.

“Mi dajemo našim korisnicima moć da sami odrede cijenu koju žele platiti, a hoteli mogu sami birati ponude koje žele prihvatiti. Naša ambicija je da postanemo sistem za rezervaciju soba u hotelima koji će donijeti najviše koristi objema stranama – gostima i hotelima”, kaže direktor DibHotel servisa za Balkan Darko Miladinović.

Koliko zapravo ova ideja ima potencijala govori i činjenica da se danas među investitorima u ovaj srpski startap nalaze i vlasnik kompanije H&M Karl-Johan Persson, kao i osnivač kompanije Kivra Stefan Krook. 

Hotel ne mora plaćati visoku proviziju za korišćenje posredničkog servisa, i za taj iznos, koji bi inače platio nekom posredniku, može Vama ponuditi nižu cijenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *