Uber ponudio kreditnu karticu

Dodajte komentar

Kompanija Uber je najavila debitovanje Uber Visa kartice, nastale u saradnji sa Berklizom, a koja će biti dostupna od 2. novembra.

Korisnici će dobiti karticu sa bonusom u iznosu od 100 dolara, i to nakon što korisnik potroši 500 dolara za prvih 90 dana korišćenja kartice. Kartica ne zahtijeva održavanje na godišnjem nivou i ne obuhvata naknade za transakciju.

Izdavanje Uber kartice dolazi u trenutku kada se mnoge kompanije za kreditne kartice takmiče za vjernost korisnika – milenijalaca. Šta više, mnoge kompanije za kreditne kartice su čak koristile Uber kredit, kako bi privukle korisnike. American Express je ponudio 200 dolara godišnjeg Uber kredita za korisnike Platinum kartica.

Uberova kartica ima manji bonus od nekih drugih popularnih kartica na tržištu, ali će kompanija ponuditi 4 odsto popusta u restoranima, prodavnicama i barovima, uključujući i porudžbine preko UberEATS-a, dela Uber kompanije, koja se bavi dostavom hrane. Takva ponuda je daleko bolja od ponude mnogih drugih kreditnih kartica na tržištu, koje nude maksimalno 3 odsto na kupovinu hrane, uključujući COF Capital One, i debitnu Savor karticu.

Kartica će takođe ponuditi 3 odsto popusta za avionske karte, rezervacije u hotelima i iznajmljivanju kuća za odmor. Pored toga, za raliku od mnogih kartica, Uber kartica će korisnicima omogućiti povraćaj 2 odsto od ukupne cijene za naručivanje putem interneta, a to obuhvata usluge Ubera, online kupovine, video i muzičkog strimovanja i 1 procenat na sve druge e-kupovine. Potrošači, takođe, mogu otkupiti poklon kredite za gotovinu, poklon kartice ili Uber kredit.

Kartica će potrošačima dati do 50 dolara kredita za online pretplatničke usluge ako godišnje potroše 5.000 dolara sa kartice, kao i 600 dolara za osiguranje mobilnog telefona.

Kome treba Uber kartica?

Iako su milenijalci vodili uvođenje usluga-na-zahtjev, korisnici ovih usluga sada obuhvataju sve demografske grupe: od najmlađih do najstarijih.

Kompanije, koje razvijaju Uber karticu, nisu željele da ponude ogromne bonuse, kako bi izbjegle da učine uslugu gejmerima, koji bi uzeli karticu, iskoristili njene benefite i onda prešli na neki drugi izazov. „Mi želimo da kod korisnika izgradimo lojalnost i tražimo kupce koji žele da koriste naš proizvod i da za to dobijaju nagrade”, rekao je direktor korporativnog razvoja komapnije „Uber“.

Kompanija očekuje od korisnika da povežu svoju karticu sa aplikacijom Ubera i, kada to bude omogućeno, na druge aplikacije kao što je Apple Pay.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *