Smijenjena predsjednica Odbora povjerilaca Boksita Dragana Đuranović

Dodajte komentar

Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudi ja za Rudnike boksita Blažo Jovanić smijenio je predsjednicu Odbora povjerilaca Boksita Draganu Đuranović, koja je zaštitnica imovinskih interesa države Crne Gore.

Jovanić je juče potvrdio “Vijestima da je ta “informacija tačna, ali nije želio da je obrazloži. Đuranović je Vijestima kazala da “o tome ne zna ništa”.

Ona je i predsjednica Odbora povjerilaca Kombinta aluminijuma. Imovinom i KAP-a i Boksita već nekoliko godina gazduje nikšićka kompanija Uniprom u vlasništvu Veselina Pejovića. Predsjednika Odbora povjerilaca bilo koje kompanije biraju povjerioci članovi odbora između sebe, pa je ova odluka stečajnog sudije iznenađenje.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti razlog za razrješenje je navodna opstrukcija iz kancelarije Zaštitnika imovinsko pravnih interesa koja je dovela u pitanju pred Ministarstvom finansija, u drugostepenom postupku, prvobitnu uknjižbu prodate imovine KAP-a i Boksita u stečaju, koju je prethodno kupio Uniprom, ali i dovođenje u pitanje uknjižbe imovine nekih drugih kompanija tokom stečajnih postupaka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *