Digitalizuj.me pokreće “Startup Montenegro”

Dodajte komentar

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom “Startup Montenegro” čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju, kazali su iz ove NVO.

Prvo predavanje u okviru “Startup Montenegro” će se održati u ponedjeljak, 30. oktobra, sa početkom u 19h, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1).

U pitanju je predavanje pod naslovom “Za koga ja ovo radim?”, a predavači su Elma Hot i Alija Dervić, osnivači Bee And Me, jednog od najperspektivnijih crnogorskih startapova.

Elma i Alija će na prvom predavanju govoriti o svom iskustvu u građenju startapa BeeAnd.Me, a fokusiraće se na prenošenje znanja o tome kako startap traži i bira dobre ciljne grupe kupaca/korisnika, tj. segmente tržišta i kako se identifikuju problemi vrijedni rješavanja koje te ciljne grupe imaju. Većina startapera koji po prvi put kreću u startap ne razmišljaju o ovim temama, a zapravo se baš tu kriju najvažnija pitanja i odgovori koji prave razliku između uspješnih i neuspješnih startapova.

“Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom”, navode iz ove NVO.

Okvirni plan serijala “Startup Montenegro” je sljedeći:

30. oktobar – Za koga ja ovo radim? (Problem/Customer Segment)
02. novembar – Šta je startap, faze startapa, osnovno o Lean Canvasu i The Mom Test ukratko
09. novembar – Unique Value Proposition/Solution
16. novembar – Distribution Channels
23. novembar – Revenue Stream/Cost Structure
30. novembar – Key Metrics
07. decembar – Unfair Advantage
16/17. decembar – Startup vikend i Demo Day

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju “popunjena” sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak – rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

“NVO Digitalizuj.me je digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju, upotrebom društvenih medija i inovativnih poslovnih modela. Digitalizuj.me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju radionica i takmičenja za startapove, a neki od prethodnih događaja su napravljeni u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, hub:raum Krakow i Eleven Ventures”, poručuju na kraju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *