Jugopetrol ulazi i u biznis sa strujom

Dodajte komentar

Jugopetrol, koji ove godine proslavlja 70 godina poslovanja, do sada je u Crnu Goru uložio 100 miliona eura, saopštio je njegov izvršni direktor Antonis Semelides, i dodao da je to kompanija koja se poštuje i kojoj se najviše vjeruje.

Semelides je na konferenciji za novinare, povodom 70 godina postojanja i 15 godina rada u sastavu Hellenic Petroleum grupe, kazao da Jugopetrol nije bilo koja kompanija u Crnoj Gori.

Jugopetrol je najpoznatija kompanija, kojoj se naviše vjeruje i koja se najviše poštuje u zemlji, rekao je Semelides u fazi pregovora o postavljanja instalacije za punenje vozila na elektro pogon u jednoj od nedavno rekonstruisanih benzinskih pumpi.

Izvršni direktor Hellenic Petroleum grupe Gregoris Stergioulis je, komentarišući transformaciju Jugopetrola iz naftne u energetsku kompaniju, što je ranije najavljivano, rekao da će tečna goriva preovladati u narednih 30 godina na tržištu.

“Najveće automobilske kompanije već imaju svoje desetogodišnje planove. U ovoj industriji sve ono što će se desiti za deset godina mora da se osmisli danas. To znači da ukoliko želimo da budemo vodeći u ovom sektoru, moramo našim klijentima da omogućimo sve energetske proizvode”, kazao je Stergioulis.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *