Donacija SGBM prvoj teretani za osobe sa invaliditetom u Nikšiću

Dodajte komentar

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića nedavno je osnovalo prvu teretanu za osobe sa invaliditetom u tom gradu, a kao vid podrške tom projektu, banka je donirala sredstva za kupovinu sprave BODY ANALYZER. U pitanju je uređaj za mjerenje parametara i sastava tjelesne kompozicije (količine vode u tijelu, masti, stanje metabolizma i sl.), što je od posebnog značaja prvenstveno korisnicima teretane sa Daunovim sindromom.

“Ovim gestom Societe Generale banka Montenegro doprinijela je realizaciji projekta „Živi zdravo, koračaj uspravno“ čiji je cilj da podstakne inkluziju osoba sa invaliditetom kroz zajedničko druženje i sportske aktivnosti. Ujedno, to je i nastavak saradnje sa Udruženjem za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića. Prethodna, zajednička aktivnost banke i udruženja, bila je humanitarna izložba suvenira i rukotvorina koje su izradile osobe sa invaliditetom, članovi pomenutog udruženja, a izložba je upriličena u holu upravne zgrade Societe Generale banke Montenegro u junu mjesecu tekuće godine”, kazali su iz banke.

Banka je tokom prethodnih mjesec dana realizovala još dvije značajne aktivnosti na polju društveno-odgovornog djelovanja.

Na osnovu rezultata ankete koju je organizovala na društvenim mrežama povodom Međunarodnog dana pismenosti, banka je, poštujući rezultate glasanja klijenata, donirala četrdeset zimskih jakni đacima prvacima iz socijalno ugroženih porodica. Ova aktivnost realizovana je u saradnji sa Udruženjem Roditelji.

“Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba, realizovana je još jedna anketa na društvenim mrežama u kojoj su učestvovali naši klijenti, pratioci i posjetioci. Cijeneći njihovo mišljenje, a na osnovu rezultata ankete, odlučeno je da se domovima za stare osobe u Risnu i Bijelom Polju pokloni sanitetski materijal u skladu sa njihovim potrebama i da se na taj način doprinese ugodnijem boravku njihovih korisnika”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *