Vidikovac otvaraju do kraja godine

Dodajte komentar

Proslavljeni fudbalski as i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zatražio je od budvanskog Sekretarijata za urbanizam građevinsku dozvolu za rekonstrukciju restorana “Vidikovac“, iznad plaže Mogren.

Savićević je vlasnik nekada jednog od najpopularnijih ugostiteljskih objekata u Budvi, koji je godinama zatvoren.

Opština je prije dva mjeseca izdala urbanističko-tehničke uslove Savićeviću, prema kojima je dozvoljena rekonstrukcija u dosadašnjim gabaritima, odnosno bez nadogradnje.

Ugostiteljsko-poslovni kompleks na vidikovcu, kako se navodi u u katastarskoj evidenciji, ima ukupno 293 kvadrata, a obuhvata i dvije pomoćne zgrade od po 29 i 28 metara kvadratnih.

Nekada popularni lokal koji je udaljen 150 metara vazdušne linije od Staroga grada, smješten je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata na kojoj nema tereta.

Savićević je ranije izdavao lokal, a spekuliše se da će investiciju oko rekonstrukcije i adaptacije lokala snositi novi zakupac.

Očekuje se da bi lokal mogao uskoro da bude u funkciji, i da posjetioce primi već za Novu godinu.

Pomenuta lokacija nalazi se u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Budva-centar“, u kojem je djelimično zabranjena gradnja odlukom nove gradske vlasti. Dozvoljena je gradnja hotela visoke kategorije i porodičnih kuća do 500 kvadrata i infrastrukturnih objekata. Potencijalni graditelji drugih objekata moraće da sačekaju donošenje novog planskog dokumenta.

Prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, Savićević u Budvi ima i plac od 430 kvadrata na Crvenoj glavici, nadomak Svetog Stefana.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *