Ko je žena koja je krenula na predsjednika Rusije: Ćerka Putinovog mentora novo lice opozicije

Dodajte komentar

Tridesetpetogodišnja novinarka je namjeru da se kandiduje na predsjedničkim izborima koji se održavaju u martu 2018, objavila na svom Jutjub kanalu

Poznata televizijska novinarka Ksenija Sobčak, čiji otac je bio blizak saradnik Vladimira Putina, namjerava da se kandiduje na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Kako piše “Njujork tajms” tridesetpetogodišnja novinarka je namjeru da se kandiduje na predsjedničkim izborima koji se održavaju u martu 2018, objavila na svom Jutjub kanalu. Ona je tim povodom objavila i pismo u ekonomskom listu “Vedomosti”.

Ona je sebe opisala kao kandidata svih onih koji odbijaju status qvo, neko ko bi unio borbenost u kampanju i izazvao umorne starije kandidate iz već etabliranih parija, koji su tu godinama.

Ona je potencijalnim biračima poručila da “misle Sobčak” ukoliko bi nešto da učine i ako im je dosta svega, a nemaju svog kandidata.

“Njujork tajms” navodi i da je ona ćerka nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga, Anatolija Sobčaka, koji je bio Putinov mentor godinama i koji je umro 2000.

Međutim, “Njujork tajms” navodi i da će kandidatura Sobčakove dodatno raslojiti iaonako slabu opoziciju, uz podsjećanje da glavni ruski opozicionar Aleksej Navaljni neće moći da se kandiduje jer mu je to sud zabranio, zbog postupka koji se protiv njega vodi, a koji on smatra politički motivisanim.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *