IRF u Kotoru organizovao prezentaciju “Šansa za posao”

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond je danas u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Opštinom Kotor održao seminar “Šansa za posao” u cilju informisanja i davanja podrške posebnim ciljnim grupama (mladi, žene, visokoškolci, tehnološki viškovi, individualni poljoprivredni proizvođači) da riješe pitanje egzistencije, otvore nova radna mjesta sebi i drugima i time postanu ekonomski nezavisni.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio predjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, dok se ispred Zavoda za zapošljavanje direktor te institucije Suljo Mustafić, takođe, obratio sa izlaganjem koje se odnosilo na projekat koji ova institucija sprovodi zajedno sa Investiciono-razvojnoim fondom .

Prezentaciju “Šansa za posao” održao je Predsjednik OD IRF-a Zoran Vukčević podsjetivši na najpovoljnije kreditne uslove te finansijske institucije, gdje su aktuelni i beskamatni krediti za visokoškolce, tehnološke viškove i žene u biznisu – start up sa rokom povraćaja do 12 godina i grejs periodom od 4 godine.

Obzirom da je današnja prezentacija namijenjena prvenstveno mladim, nezaposlenim licima, g-din Vukčević se posebno osvrnuo na kreditnu liniju IRF-a koja je namijenjena mladima u biznisu, navodeći da je pored dobre ideje i odabira posla u kojem će doći do izražaja kvaliteti koji će mladog preduzetnika odvajati od drugih, odnosno činiti ga boljim i drugačijim, za početak biznisa neophodno napraviti i kvalitetan biznis plan, sa svim ključnim segmentima, u cilju obezbjeđenja adekvatne finansijske podrške.

Značajno je istaći da je ovaj projekat, kao i svi drugi projekti koje Investiciono-razvojni fond Crne Gore sprovodi samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama u cilju smanjenja nezaposlenosti, afirmacije i podrške preduzetništvu, naišao na izuzetno interesovanje lica, kako sa teritorije opštine Kotor , tako i sa teritorije svih opština u kojima su se održale slićne prezentacije.

IRF je od osnivanja do sada na području opštine Kotor finansirao projekate ukupne vrijednosti     36,537,880.00 €, dok je u 2015. i 2016. godini, na području opštine Kotor, finansirani su projekti ukupne vrijednosti 20,205,541.00 €.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *