Virtuelni tajni klub bogatih investitora

Dodajte komentar

Sve što je tajno je oduvijek bilo intrigantno. Tajni klubovi bogatih investitora oduvijek su bili interesantni javnosti. Međutim, i bogati investitori su počeli da prate trendove, pa je tako oformljen prvi onlajn klub bogatih investitora.

Riječ je o klubu “Clade”, koji predstavlja onlajn zajednicu investitora i filantropa, a pokrenut je ove jeseni. U klub se dolazi isključivo s pozivnicom ili ako predložite neku dobru poslovnu platformu.

“Clade” su oformili Džonatan Lipton i Žan Olivije Kelble, veterani bankarskog sektora, nekadašnji zvaničnici švajcarske “Credit Suisse”. Ovaj neobični, a opet ekskluzivni klub je nastao upravo na njihovoj ideji. O njegovoj ekskluzivnosti svakako svjedoče i imena nekih od članova, među kojima je i Dankan Niderauer, CEO njujorške berze.

Inače, primanje u klub prati već ustaljena procedura kada je riječ o ovakvim zajednicama. Naime, komisija za prijem će pozvati i detaljno ispitati svakog potencijalnog kandidata. Ono što je zanimljivo jeste da nema skupe članarine, koja je sastavni dio ovakvih klubova. Jedina obaveza članova je prisustvo sastancima koje će klub tokom godine organizovati na nekoliko međunarodnih destinacija.

“Uzbuđeni smo jer imamo priliku da našim članovima ponudimo platformu koja nas istovremeno povezuje i čini da investiramo zajedno”, kaže Lipton, jedan od inicijatora “Cladea”.

Sama platforma daje mogućnost članovima kluba da se povežu na osnovu zajedničkih interesa i podijele investicije. Zapravo, tako daleko lakše mogu doći do investicija. Kako objašnjava Džonatan Lipton, ovaj klub će omogućiti bogatim investitorima da direktno sklapaju sporazume i ugovore o saradnji, bez ikakvih posrednika i banaka.

Primjera radi, “Clade” je idealna prilika i veliki strateški partner za slavni italijanski klub Venezia FC. Naime, na osnovu platforme koju nudi “Clade”, klub se može povezati s investitorskim timom, a sve sa ciljem oživljavanja ovog italijanskog brenda, koji je nekada bio poznat širom svijeta. Pored toga što će “Clade” biti izvor investicija za oživljavanje venecijanskog tima, oni će pronaći i strateške partnere za izgradnju novog stadiona u Veneciji, koji će biti pravo remek-djelo. Ovo je samo jedan od primjera djelovanja “Cladea”, kojih će u budućnosti biti sve više.

New York Post

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *