Pobuni se, pa ne moraš plaćati parking

Dodajte komentar

Pobuniš se, pa ne moraš platiti – formulu za borbu protiv parkirnih automata u svom kvartu otkrili su stanari jednog dijela Zagreba.

Iako su u njihovim ulicama prošle nedjelje postavljene table na kojima stoji kako su u trećoj parkirnoj zoni, mjesto za svoj automobil ipak neće morati da plaćaju.

Kako piše Večernji list, podružnica Zagrebparking do daljeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana, piše na obavještenjima koje su u plastificiranim fasciklima polepljene po parkirnim automatima.

Čini se da će sintagma “do daljeg” od 23. oktobra postati “zauvjek”. Tog je datuma na rasporedu sjednica Veća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se donijeti odluka o tome da u naplaćivanje parkinga i te dvije ulice jednostavno nije potrebno.

Biće kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je ni uvoditi, rekao je predsjednik kvarta Stenjevec Željko Jeger, dok njegovi susjedi tvrde da se saobraćaj u mirovanju ne plaća nigdje u kvartu, pa ne mora ni u njihovom kvartu. Ideja o pobuni svidjela se sad i stanovnicima nekih drugih ulica na čijem je području takođe od prošle nedjelje uvedena naplata.

“Ne želimo onda ni mi da plaćamo, ako se tako to može. Uostalom, neka protiv naplate sad ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona, pa neće Zagrebparking nigde da ima posla”, kažu na Trešnjevci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *