Najluksuzniji automobil koji je VW ikad proizveo (foto, video)

Dodajte komentar

Upečatljiv i markantan, testni Volkswagen Arteon plijeni pažnju gdje god se njime pojavili. Posebno u ovoj žutoj boji te s hromiranim detaljima svojstvenim za R-Line paket opreme. Arteon je bez sumnje najluksuzniji i najatraktivniji automobil koji je VW ikad proizveo. Elegantna izdužena silueta kupeovskih linija nije naštetila prostranosti. Na zadjim sjedištima udobno mogu sjediti i visoki putnici. Prtljažnik zapremnine 563 litara takođe je impresivan, a može se povećati do 1557 litara.

Biti vožen u Arteonu i voziti ga podjednak je užitak, jer premium model po odličnim je voznim osobinama pravi Volkswagen – čvrst koliko treba da bude da bi pružio dinamičan doživljaj, udoban koliko bi poželio putnik na duže staze. Pod prednjim je poklopcem 2,0 TDI od 150 konja, uparen sa 7-stepenim DSG automatskim prenosom koji brzine mijenja uglađeno i neprimjetno, dozvoljavajući iskorištavanje svakog atoma snage. Prosječno nam je trošio 7,3 l/100 km.

Oznaka R-Line stoji iza vrhunske opreme namijenjene vozačima razapetima između hedonizma i sportskog duha. Isprobani Arteon ima, među ostalim, alcantara kožu, LED svjetla, panoramski krov, head-up prikaz bitnih podataka, trozonski automatski klima-uređaj, Active Info Display. Ovaj premium Volkswagen ima i novi Discover Pro infotainment sistem s 9,2-inčnim ekranom i kontrolom putem gesta. U praksi, dovoljno je mahnuti rukom da promijenite radio stanicu. Posljednja generacija sistema Adaptive Cruise Control u obzir uzima ograničenje brzine i informacije o putu te automatski prilagođava brzinu vožnje. Druga generacija sistema pomoći u nuždi reaguje ako vozač iz zdravstvenog razloga postane nesposoban za vožnju. Ne samo da uspori auto, već ga skrene u spori traku i zaustavi.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *