Akcija Agrokor: Hrvatska policija krenula na Todorića?

Dodajte komentar

Jutros oko 5:55 sati policijska vozila su vozila stigla pred Kulmerove dvore, vile Ivice todorića. Todorić je, kako prenosi Poslovni dnevnik i dalje u Londonu. U Londonu je i njegov sin Ante Todorić.

Ubrzo nakon dolaska stigli su i advokati Čedo Prodanović Jadranka Sloković. Večernji list objavio je da je Ivica Todorić i dalje u Londonu, a u program N1 televizije uključio se advokat Ante Todorića koji je rekao da je i on u Londonu.

Akcija Agrokor odvija se na više od 60 lokacija, a na terenu je oko 300 policajaca, doznaje N1.

Policija je takođe istovremeno ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog finansijera Agrokora. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finansijer.

Advokat Ivana Crnjca Ljubo Pavasović Visković za N1 je rekao da u ovom trenutku je u toku pretraga doma.

Nešto iza 9 sati Crnjac je i formalno uhapšen te ga je policija odvezla u Državno tužilaštvo.

Policija je došla i u kuću izvršne dopredsjednice Agrokora Ljerke Puljić, riječ je o jednoj od najmoćnijih hrvatskih menadžerki. Puljić je dočekala policajce i pustila ih u kuću.

Policija i u domu Piruške Canjuge, nekadašnje članice uprave Agrokora.

U Ravnateljstvu policije su potvrdili da će prve informacije dati uskoro. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da “sve poslove vezane uz Agrokor” koordinira Državno tužilaštvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.

Podsjetimo, na Todorićevu blogu tokom nedjelje osvanule su čak četiri objave kojima je htio da relativizuje ili ospori nalaze revizije.

“Nakon 30 godina postojanja Agrokora prvi put finansijske izvještaje za Agrokor potpisuje nova uprava, s potpuno suprotnim interesima. Nakon 30 godina rada i stvaranja imamo tu novu konsolidovani bilans Agrokor grupe za 2015. 2016. godinu i tu su navodno nađeni elementi koji ukazuju na protivzakonito djelovanje. Vanrednoj upravi je trebalo osam mjeseci da napravi nešto što, u najmanju ruku, nikako ne izgleda. Nastojaću u što je moguće kraćem roku da  razjasnim masu stvari o konsolidovanom builansu koju je izdala Vanredna uprava Agrokora i sad ću imati argumentovanu i snažnu novu krivičnu prijavu. Iznijeću i neka nova zapažanja oko bilansa”, poručio je Todorić.

Jutros se nekoliko sati nakon ulaska policije u Kulmerove dvore oglasio s novim postom u kojem tvrdi da su mu teško povrijeđena ljudska prava te da će biti dostupan institucijama pravne države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *