Vijest da “Google” preuzima “Apple” za 9 milijardi dolara uzdrmala tržište

Dodajte komentar

Na portalu američke brokerske kuće Dow Jones juče je osvanula vijest da “Google” kupuje “Apple”.

Na sajtu je navedeno da su transakciju dogovorili još ranije Larry Page, direktor sadašnje “Alphabet” kompanije, u čijem vlasništvu je “Google”, i Steve Jobs, koji je preminuo 5. oktobra 2011. godine. A Larry i Steve su, navodno, počeli da pričaju o tome još 2010. godine

Nije da nije imalo efekta – akcije “Apple” su skočile do 158 po komadu, da bi se nešto kasnije vratile na normalan nivo.

Vijest je povučena oko 10h, a iz Dow Jonesa su poslali saopštenje u znak izvinjenja:

“Žalimo zbog objavljene lažne vijesti, koja je tri minuta stajala na našim sajtovima. Stvari koje su objavljene nije trebalo da budu objavljene, jer su samo dio novog tehničkog sistema koji testiramo. Uz korake koje preduzimamo da riješimo ovu neprijatnu situaciju naređeno je da se ispita i promijeni proces testiranja, kako se ovakve stvari više ne bi dogodile u budućnosti. Izvinjavamo se svima“.

Ta tri minuta bila su paklena za mnoge. Iz “Google”-a i “Apple”-a još nema komentara, ali se u međuvremenu oglasio direktor Dow Jonesa lično:

“Izuzetno ozbiljno shvatam današnje neadekvatno i pogrešno objavljivanje materijala za testiranje. Iako su preduzete sve mjere, naložio sam i dodatni pregled vijesti i tehnoloških procesa u ovoj oblasti”, rekao je William Lewis.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *