UPCG nagrađuje kompanije koje društveno odgovorno posluju

Dodajte komentar

Unija poslodavaca Crne Gore raspisala je konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Konkurs UPCG biće otvoren do 3. novembra, a na njemu mogu učestvovati sva preduzeća registrovana u Crnoj Gori.

„Svečana ceremonija dodjele nagrada, koju UPCG organizuje četvrtu godinu zaredom, biće održana krajem novembra. Cilj nagrade je promocija primjera dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup“, navodi se u saopštenju UPCG.

UPCG će, prema propozicijama konkursa, preduzećima dodijeliti ukupno deset nagrada i to za brigu za zaposlene, životnu sredinu i zajednicu. Preduzeću koje je najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje po svim tim oblastima, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu za društveno odgovorno poslovanje.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije preduzeća – mala, do 50 zaposlenih, srednja, do 250 zaposlenih, i velika, preko 250 zaposlenih.

„Od pristiglih primjera dobrih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast i u svim kategorijama“, kazali su iz UPCG.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da oni nijesu završeni prije 1. januara ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *