SDP pozvao da se objave kopije izvještaja da Montenegro Airlines vraća dug državi

Dodajte komentar

Poslanik SDP-a Raško Konjević pozvao je ministra finansija Darka Radunovića da objavi kopije izvještaja o uplati dijela obaveza Montenegro erlajnza, po osnovu vladine odluke o pozajmici 2,2 miliona eura toj kompaniji.

“Pošto se pozajmice vraćaju, pozivam Radunovića da objavi da li je MA 1. septembra i 1. oktobra platio po 95.000 eura na račun državnog trezora kao prvu i drugu od ukupno 24 rate za vraćanje tog duga”, rekao je Konjević na konferenciji za novinare i naveo da je Vlada, osim ove pozajmice, sada garantovala novčanim depozitom kredit MA od 2,3 miliona eura, “bez šanse da ikad bude vraćen”.

Konjević je u nedjelju pozvao Specijalno državno tužilaštvo da ispita ugovore kojima se profit Aerodroma od 2,3 miliona eura daje kao garancija MA za kredit kod Hipotekarne banke. Premijer Duško Marković, u ponedjeljak, kazao je da preusmjereni prihodi nijesu sredstva Aerodroma CG, nego budžeta. Marković je kazao i da MA danas kritikuju oni koji su najviše novca iznijeli iz te kompanije po osnovu i naknada u upravim nim odborima, dnevnicama i putovanjima i da treba pitati Konjevića koji su to ljudi, “jer on to bolje zna pošto je tamo bilo najviše ljudi iz njegove stranke“. Konjević je rekao da je kompanijom skoro pola decenije upravljao član predsjedništva DPS-a i koordinator te partije za izbore na Cetinju, dok je izvršni direktor nešto kraće bio funkcioner DPS-a, sada direktor za vazdušni saobraćaj u resornom ministarstvu, pa da njih treba pitati.

“Ako nađu da je neko iz SDP-a bio predsjednik ili direktor MA, neka ga utamniče po hitnom postupku”, zaključio je Konjević.

Simović: Aerodromima i MA upravljalo pet socijaldemokrata

“Potpredsjednik Vlade Milutin Simović optužio je SDP da zbog političkog interesa želi da napravi štetu nacionalnoj aviokompaniji i budžetu Crne Gore. Na svaku poruku i poziv na dijalog sa druge strane dobijamo konferenciju za štampu. To samo mogu nazvati kao bježanje od dijaloga. I ovog puta pozivam Konjevića i ostale da razgovaramo u parlamentu, gdje možemo otvoriti i ovu temu”, rekao je Simović i podsjetio da je pet članova SDP-a bilo u organima upravljanja MA i Aerodroma CG.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *