Niko neće imovinu Konija, vraćanje duga Vladi upitno

Dodajte komentar

Na oglas za prodaju imovine Koni konfekcije po ukupnoj cijeni od oko 500.000 eura, koji je istekao krajem prošle sedmice, nije bilo zainteresovanih, saopštio je Dnevnim novinama stečajni upravnik nikšićkog preduzeća Veljko Rakočević.

Ponude su se mogle dostavljati do petka, dok je njihovo otvaranje trebalo da bude upriličeno u ponedjeljak u Privrednom sudu. Osim nepokretnosti, na 24. po redu oglasu, prodavalo se i 68 šivaćih mašina, oprema i zalihe repromaterijala i gotovih proizvoda.

“Ni ovoga puta nije bilo ponuđača. Do sada je bilo zainteresovanih, ali konketnu ponudu niko nije dostavio”, kazao je Rakočević.

On je podsjetio da je prošle godine, posredstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja, za oko 40 bivših šnajderki Vlada odobrila pozajmicu od 224.000 eura kojom je radnicama isplaćeno devet zaostalih plata i povezan staž za četiri godine.

“Pozajmljena sredstva Vlada će naplatiti kada se proda imovina Koni konfekcije. Zahvaljujući pozajmici isplaćene su plate radnicama, doprinosi, dugovanja. Bez isplate je ostalo sedam-osam radnika koji su već bili riješili privremenu penziju i za njih nije bilo dovoljno sredstava”, istakao je Rakočević.

Stečaj u Koni konfekciji, koja je nekada bila jedan od najvažnijih privrednih subjekata iz oblasti prerađivačke industrije, uveden je 2012. godine. Gigant koji je svojevremeno proizvodio HTZ opremu za naše i inostrano tržište, prije stečaja zapao je u finansijske probleme. Uvođenjem stečaja 40-ak radnika ostalo je bez posla, dok je samo mali broj zaposlenih uspio da ode u penziju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *