Naslovne strane dnevnih novine za 11. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Bacanje miliona jednom mora da prestane

Umjesto ličnih i političkih diskvalifikacija Vlada treba da javnosti kaže do kada će milione eura od građana davati za finansiranje Montenegro erlajnsa koji grca u dugovima i posluje sa gubicima kazao je juče poslanik SDP-a Raško Konjević odgovarajući premijeru Dušku Markoviću koji je juče kazao da će Vlada nastaviti da štiti Montenegro erlajns a Konjevića optužio da se kritikovanjem tih poslova bavi politizacijom.

Procjenu Ulcinjske napravili i sakrili

Ministarstvo turizma je prije davanja dijela Ulcinjske rivijere u zakup tražilo da se hitno obavi reprocjena njene imovine, ali iako je to utvrđivanje stvarne vrijednosti imovine koja se daje u zakup utvrđena taj dokument nije objavljen.

Stiglo je hiljadu paketa preko 75?

Od stupanja na snagu izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), kojima je utvrđen limit za oporezivanje komercijalnih pošiljki od 75 eura, Uprava carina evidentirala je 1.039 pošiljki vrijednosti preko 75 eura i to zaključno sa 4. oktobrom. Iz Uprave carina su “Vijestima kazali da nijesu imali problema u naplati PDV-a na pošiljke.

Dnevne novine

Pronaći rješenje za upravljanje ulcinjskom solanom

Komentari na Nacrt studije zaštite ulcinjske Solane, koji bi trebalo da se dostave u narednom periodu, rezultirali bi pronalaženjem najoptimalnijeg rješenja za uspostavljanje modela upravljanja tim područjem, kako bi se obezbijedila njegova održiva zaštita, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

PRIMJENA MEĐUNARODNIH STANDARDA IZAZVALA ZABUNU

Službenici Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje završili su aktivnosti na primjeni 33 od 36 preporuka Državne revizorske institucije (DRI), pri čemu tri nijesu u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima koje ovo preduzeće mora primjenjivati zbog saradnje sa inostranim finansijskim institucijama, ocijenjeno je na sjednici Upravnog odbora ove kompanije.

U novembru treća faza 1000+

Treća faza projekta hiljadu plus stanova, trebalo bi da počne u novembu, kada će Banka za razvoj Savjeta Evrope potpisati ugovor o kreditnom zaduženju od 10 milona eura sa Vladom Crne Gore.

Dan

Ulažite u Klinički umjesto u MA

Vlada treba da kaže do kada će tolerisati rast poreskog duga Montenegroerlajnsa (MA) i duga prema Aerodromima, te da li zakon važi jednako i za mala i srednja preduzeća koja uredno plaćaju poreze, kazao je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević odgovarajući premijeru Dušku Markoviću, koji je ranije saopštio da će Vlada nastaviti da izmiruje.

Zaustaviti izgradnju drugog bloka

Sva dokumenta, strategije, odluke i aktivnosti u energetici neutemeljene su i pogrešne i treba ih odbaciti i zaustaviti, ocijenio je poslanik DF-a Branko Radulović povodom izvjesnog usvajanja Pariskog sporazuma u Skupštini.

Ukinuli koncesije na šume

Zbog slabih prihoda, Vlada se odlučila da ukine koncesije na šume i da uvede tržište drvnih sortimenata, od kojega očekuje veći priliv novca. Lani je od koncesija prihodovano 4,7 miliona, što je manje nego u 2008. godini, a koncesionari nisu ispunili zadatak koji je pred njih postavljen.

Pobjeda

Opštine stranim bankama duguju 116 miliona eura

Opštine su u ovu godinu ušle sa ukupnim dugom od 175,7 miliona eura, što zabrinjava, ocijenjenoje na sjednici Zakonodavnog odbora kojije podržao Prijedlog zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu.

Konjević: Niko iz SDP-a nije bio predsjednik i direktor MA

Poslanik SDP-a Raško Konjević pozvao je ministra finansija Darka Radunovića da objavi kopije izvještaja o uplati dijela obaveza Montenegro erlajnza, po osnovu vladine odluke o pozajmici 2,2 miliona eura toj kompaniji.

Iz ofšora priliv 99, a odliv 15,5 miliona

Iz Crne Gore se za šest mjeseci prema 14 ofšor destinacija odlilo 15,5 miliona, dokje priliv bio 99 miliona eura rekli su Pobjedi iz Centralne banke i pojasnili da se radi o kompletnim transakcijama koje su evidentirane u platnom bilansu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *