Američka tržišta u minusu u iščekivanju kvartalnih rezultata

Dodajte komentar

Američke berze startovale su nedjelju padom vrijednosti, a fokus investitora ove nedjelje biće na kvartalnim rezultatima najvećih američkih finansijskih institucija, među kojima su BlackRock, Citigroup, Bank of America i Wells Fargo.

Nasdaq je prekinuo devetodnevni rast i na jučerašnjem trgovanju zabilježio korekciju od 0,2% na 6.579,7 poena. Identičan pad registrovao je i S&P 500, koji se spustio na 2.544,7 poena, dok je Dow Jones izgubio nepunih 0,1% i na zatvaranju vrijedio 22.761,1 poen.

Evropska tržišta bilježila su mješovite rezultate usljed nastavka političke nestabilnosti u Španiji, a sektor komunalnih usluga je registrovao najveći oporavak. Finansijski sektor je mahom bilježio korekciju naniže, uprkos objavi detalja stres testa od strane Evropske centralne banke, koji je ukazao na dobro upravljanje rizikom usljed promjene kamatnih stopa kod većine banaka. DAX i CAC uvećali su vrijednost za skromih 0,2%, odnosno 0,1%, respektivno, dok je FTSE skliznuo 0,1%.

Nafta je uspjela djelimično da nadoknadi gubitke od prethodne nedjelje, nakon što su predstavnici OPEC-a signalizirali moguće produženje smanjenja proizvodnje i mogućnost pridruživanja ovoj odluci od strane ostalih proizvođača – američki WTI oporavio se 0,5% na 49,5 USD po barelu, dok je Brent dodao 0,1% na 55,7 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *