Profit Aerodroma garancija za kredit MA

Dodajte komentar

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita ugovore kojima se profit Aerodroma Crne Gore od 2,3 miliona eura daje kao garancija Montenegro erlajnzu za kredit kod Hipotekarne banke, koji bi trebalo da bude vraćen za sedam mjeseci.

Vlada je na sjednici 21. septembra dala saglasnost Aerodromima da svoj profit iz 2013. i 2015. godine umjesto u državni budžet daju kao keš kolateral MA za kredit kod Hipotekarne banke. Radi se o nezakonitom poslu i zloupotrebi u privrednom poslovanju na štetu Aerodroma i države, čiji je to prihod trebalo da bude, rekao je Konjević na konferenciji za novinare.

Naveo je da je taj prijedlog na sjednici zastupao ministar sao braćaja Osman Nurković i označen je tajnim, odnosno internim dokumentom, a da je ugovor Aerodroma i banke potpisao novi direktor tog javnog preduzeća Danilo Orlandić. Ocijenio je da se radi o štetnom i nezakonitom poslu i zloupotrebi u privrednom poslovanju i naglasio da će kopije ugovora koje je dobio poslati Specijalnom tužilaštvu.

Državna preduzeća su, prema ranijoj odluci Vlade, obavezna da 70 odsto profita uplaćuju u budžet, ali to u ovom slučaju nije urađeno već su taj novac iskoristili kao novu nezakonitu pomoć MA koji Aerodromima već duguje 24 miliona, a državi 16 miliona eura naveo je Konjević i dodao da je od 27. septembra, kad je saznao za ovaj posao, uzalud kontaktirao Nurkovića, Orlandića i izvršnog direktora MA Živka Banjevića. Montenegro erlajnzu je Kontrola letenja 10. septembra blokirala račun za dio duga od 2,3 miliona eura.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *