Ulcinjska rivijera do maja u novom ruhu

Dodajte komentar

Kompanija Karisma Hotels&Resorts, dugoročni zakupac zemljišta i objekata HTP Ulcinjska rivijera, završiće do maja iduće godine prvu fazu projekta Holiday Village Montenegro na Velikoj plaži, nakon koje će posjetiocima, pored ostalog, biti na raspolaganju 257 novih soba, četiri bazena i dva restorana.

Oni će, kako je najavio direktor za razvoj Karisma Hotels&Resorts Nemanja Kostić, zaposliti još 100 ljudi, pored trenutno angažovanih radnika. Projekat će se razvijati u tri faze, tokom kojih će u njega ukupno biti uložena 31,2 miliona eura, biće porodično orijentisan i zasnivaće se na zabavi i sportu.

“Holiday Village će, pored 128 soba u hotelu Olimpik, nakon adaptacije raspolagati sa 257 soba. Sagradićemo četiri bazena i dva restorana. Druga razvojna faza projekta bi se sastojala u proširenju smještajnih kapaciteta. Po ugovoru moramo da isporučimo 100 dodatnih soba za 2019. godinu i u tom slučaju ćemo u Holiday Villageu imati 357 smještajnih jedinica. Do tada ćemo sagraditi i još jedan restoran”, rekao je Kostić, na svečanosti na kojoj je prikazan budući izgled kompleksa.

Dovode četiri nova leta

U trećoj fazi, za koju još nije urađen vremenski plan, biće sagrađeno dodatnih 115 soba, čime će ukupan broj smještajnih jedinica dostići 600, što je dogovoreno ugovorom o zakupu koji su predstavnici Vlade potpisali prije desetak dana sa čelnicima Karisma Hotels&Resorts-a. U kompleksu će se graditi i sportski tereni i akvaparkovi za djecu.

“Poslovanje u Crnoj Gori smo počeli u Ruži vjetrova, gdje postižemo dobre rezultate. Naš sljedeći korak je Holiday Village na Velikoj plaži. Kao benefite tog projekta naveo bih da dovodimo četiri nova leta na aerodrom u Podgorici, da ćemo u odnosu na trenutan broj zaposlenih, zaposliti još 100 ljudi i da će Ulcinjska rivijera dobiti 600 soba”, naveo je Kostić, dodajući da Crna Gora ima raznoliku ponudu, te da je Ulcinj sa Velikom plažom i Adom Bojanom najveći razvojni potencijal u Evropi.

Karisma Hotels&Resorts u portfoliu ima 29 hotela, između ostalog u Hrvatskoj, Meksiku, Dominikanskoj Republici i Jamajci, ostvaruje godišnji prihod od 400 miliona eura i zapošljava 8.500 radnika. Posluje sa TUI grupom, najvećim svjetskim turoperatorom, kojeg će dovesti i u Crnu Goru.

 

Važni za čitavu Crnu Goru

Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović ocijenio je da je saradnja sa Karismom važna ne samo za Ulcinjsku rivijeru, njene radnike i građane Ulcinja, već za čitavu Crnu Goru i njen turistički proizvod.

“Grupa Karisma, iako smo u novinskim natpisima pročitali dosta kritičkih tekstova, pokazuje i dokazuje kapacitete. U jednom vrlo kompleksnom tenderskom procesu, na period od 30 godina, iznajmili su zemljište i postojeće objekte Ulcinjske rivijere u koje će uložiti najmanje 31,5 miliona eura”, ukazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, već u prve dvije godine planirana je investicija od 16,5 miliona eura u okviru koje će biti rekonstruisani postojeći objekti hotela Belvi i Olimpik u najmanje četiri zvjezdice.

“Očekujem da će svi, u maju naredne godine, odnosno pred početak sljedeće turističke sezone, imati priliku da svjedoče o kvalitetu objekata koji će biti na mjestu postojećih Belvija i Olimpika” poručio je Radulović.

Svečanosti, koja je održana u hotelu Hilton, prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Skupštine i bivši ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, kao i čelnici Opštine Ulcinj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *