Imovina Brodogradilišta na prodaji za 4,88 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je novi tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 4,88 miliona eura, ne uključujući zalihe alata i materijala. Na prodaju su, kako piše u oglasu, ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 kvadrata, po početnim cijenama od 845,5 hiljada eura, odnosno 436,7 hiljada eura.

Na prodaju su ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od 898,9 hiljada eura, Hamelman pumpa sa opremom za 49,7 hiljada i oprema i vozni park za 106,9 hiljada eura. Prodaje se i zemljište u Bijeloj po početnoj cijeni od 2,5 miliona.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pismenih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 31. oktobra do 11 sati. Njihovo otvaranje zakazano sat i po kasnije. Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Prethodni oglas za prodaju imovine je poništen zbog problema u katastru, tj pogrešno upisanih određenih parcela.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je polovinom 2015. godine. Na ranijim tenderima prodati su veliki i mali dok, simboli tog preduzeća. Veliki dok je prodat za 11 miliona, a mali za 2,1 milion. Imovinu koja se nalazi u koncesionom krugu treba da kupe Adriatik marinas i Damen za 2,65 miliona. Stečajna uprava je odobrila prodaju, ali vlasnici Porto Montenegra i njihovi partneri iz Holandije treba da uplate 2,65 miliona. Oni tu planiraju da remontuju jahte i megajahte, za šta čekaju i koncesiju od Vlade na 30 godina.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *