Sosijete ženeral banka je lider ekonomske saradnje Crne Gore i Francuske

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, Christin Toudic Gaborit. Sastanku su prisustvovali i Jean-Pierre Gaustaud, ekonomski savjetnik u Ambasadi Francuske u Beogradu i Jean-Marie Demange, regionalni ekonomski savjetnik u Ambasadi Francuske u Sofiji.

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa osnovnim makroekonomskim podacima i stanjem u bankarskom sektoru, te aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja regulatornog okvira i njegovog usaglašavanja sa direktivama Evropske unije i najboljom bankarskom praksom.

U nastavku razgovora, guverner je izrazio zadovoljstvo poslovanjem Societe Generale Montenegro banke, naglasivši da ova banka, kroz primjenu zdrave bankarske prakse i uspješno poslovanje, daje značajan doprinos održavanju stabilnog i zdravog bankarskog sistema u Crnoj Gori, te da je ova kompanija lider ekonomske saradnje između Francuske i Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili u ocijeni da naše zemlje imaju veoma dugu i kvalitetnu bilateralnu saradnju i izrazili spremnost da, kroz svoje angažmane, daju doprinos jačanju ovih veza, posebno u oblasti ekonomije. “Vjerujem i da će osnivanje francusko – crnogorskog preduzetničkog kluba, na čemu trenutno radimo, doprinijeti snaženju ekonomske saradnje naših zemalja“, istakla je ambasadorka i dodala da je  interesovanje francuskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru sve intenzivnije, zahvaljujući promovisanju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *