Karići nastavljaju gradnju na najatrakivnijem dijelu Herceg Novog

Dodajte komentar

Poslije osam godina srpski biznismeni Karići nastaviće gradnju stambenog objekta, na najatrakrivnijem dijelu Herceg Novog, uz Šetalište Pet Danica i Gradski muzej Mirko Komenović. Advokatska kancelarija Vukašina Šimraka, pravnog zastupnika porodice Karić, podnijela je nadležnim Sekretarijatima u Opštini, zahtjev za prolazak mehanizacije Šetalištem, kako bi investitori na lokaciji iza tunela na Toploj, mogli da otpočnu gradnju.

Početak gradnje prolongiran je prije sezone za drugu polovinu septembra, najprije zbog zabrane izvođenja građevinskih radova ali i da se ne bi remetila pješačka komunikacija šetalištem, budući da je to jedini put kojim će građevinske mašine saobraćati, kazao je Radiju Jadran , Vukašin Šimrak:

“Nakon oodobrenja, što bi trebalo da se desi veoma brzo, jer nema ništa sporno, realno je očekivati  početak radova. Sada odugovlačenja nema, jer će biti precizrano koja vozila i u kom vremenskom periodu mogu prolaziti do gradilišta”, pojasnio je on.

Šimrak “dozvolu” očekuje u roku od nekih 10-tak dana.

Podsjetićemo, srpski biznismeni, braća Karić planiraju izgradnju objekata, dvojne kuće sa bazenom, na placu od 1818 m2 prostora. Radove na placu počeli su 2009. godine. U junu iste godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Ostavljeno je do danas neuređeno gradilišište i ružna slika najljepšeg dijela novske riviejere. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016., a završetak izgradnje do 2018.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *