U Port of Adria uplovio kruzer „Thomson Spirit“

Dodajte komentar
Ilustracija

Kruzer „Thomson Spirit“ sa 1219 putnika i 492 članova posade, prihvaćen je po peti put danas na terminalu Gata 2 kompanije Port of Adria posredstvom agencije Allegra Montenegro iz Bara.

„U kruzing sezoni 2017 ovo je 8 kruzer koji dolazi u Bar. U odnosu na prethodnu godinu kada je Bar posjetilo 8660 kruz turista koji su došli posredstvom kompanije Thomson Cruises i njihovog broda Thomson Celebration, u ovoj godini imamo nešto veći broj putnika, veći broj dolazaka i veći broj različitih kompanija koje svoje kruzere upućuju u Bar. Sezonu smo otvorili prihvatanjem francuskog mini kruzera La Belle D l Adriatiqe i njemačkog Albatrosa. Bez obzira što su brodovi doveli manji broj putnika, važno je da samo se predstavili novim tržištima. Ovu sezonu obilježilo je uplovljenje najvećeg kruzera do sada „Norwegian Star-a“ koji je doveo 2.600 putnika iz različitih djelova svijeta. Veoma su značajne ocjene kapetana koje se odnose na jednostavnost uplovljenja, adekvatan gaz i infrastrukturu što još jednom potvrđuje da Port of Adria ima sve uslove za prihvat brodova i novije klase u skladu sa međunarodnim standardima“ Na osnovu rezervacija za 2018. i 2019 godinu i mogu reći da očekujemo dalji rast broja putnika“ saopštila je Tanja Novović, koordinator kruzing aktivnosti u AD „Port of Adria“.

Kao dio mreže Global Ports Holding koji je vodeći operator kruzing luka u svijetu, Port of Adria koristi raspoloživu infrastrukturu za promovisanje Bara kao kruzing destinacije. To podrazumijeva predstavljanje na najvećim sajmovima koji se na godišnjem nivou organizuju u Barseloni i Majamiju, ali i know-how u pružanju potrebnih servisa kako kruzerima, tako i putnicima koji posredstvom njih dolaze u Bar.

U prethodnom periodu organizovali smo da tri globalne kruzing kompanije posjete Bar i Crnu Goru, i da se njihovi predstavnici lično uvjere u uslove u luci, te turističke atrakcije koje mogu biti od interesa za putnike kako u Baru i okolini, tako i u zaleđu. Naš srednjoročni plan je da Bar u periodu do tri godine posjeti oko 100.000 putnika sa kruzera”, istakla je Novović.

Povodom uplovljenjenja broda Thomson Spirit, kompanija Port of Adria je u saradnji sa Biznis Start Up Centrom na glavnom šetalištu “Kralja Nikole” organizovala Sajam ručnih radinosti gdje su se kruz turistima svojom ponudom predstavili kako lokalni tako i izlagači iz Ulcinja, Podgorice i Nikšića. „Pozivamo sve da učestvuju u ovakvim i sličnim aktivnostima u cilju bolje promocije grada i države jer organizovanjem ovakvih manfestacija doprinosimo lokalnoj zajednici što nam je jedan od prioritenih ciljeva“, poručila je Novović.

Pored mogućnosti da samostalno iIi u grupama obiđu lokalne znamenitosti (Stari Bar, Stara Maslina, Dvorac kralja Nikole), posredstvom shorex agencije Montenegro Destinations iz Tivta, za oko 400 engleskih turista sa broda Thomson Spirit biće organizovani obilasci Skadarskog jezera, podruma Šipčanik, Manastira Ostrog, Budve isl.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *