Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me dobar primjer poslovanja

Dodajte komentar

Privatno-javno partnerstvo sa domaćom kompanijom doMEn.me, kao i njenim osnivačima i vlasnicima, kompanijama GoDaddy i Afilias, predstavlja dobar primjer poslovanja zahvaljujući kojem država ostvaruje značajne prihode za budžet, ali i kreira prepoznatljiv imidž u svijetu, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa predstavnicima kompanija GoDaddy, Afilias i doMEn.d.o.o.

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel, viši savjetnik u Afilijasu Desiree Željka Miloshevic i izvršni direktor i marketing menadžer u kompaniji doMEn.me Predrag Lešić i Nataša Đukanović razgovarali su danas sa ministarkom Sekulić o dosadašnjoj saradnji ovih kompanija sa Vladom.

Na današnjem sastanku prezentovani su dosadašnji rezultati u ovoj oblasti i dogovoren način dalje saradnje. Kako je saopšteno, ekstenzija .me trenutno je najatraktivnija u regionu, sa više od 1 milion registracija, a od 2008. godine je po osnovu njene valorizacije u državni budžet prihodovano više od 21 milion eura.

Ministarka Sekulić je istakla da je oblast telekomunikacija važan dio crnogorske ekonomije i da Vlada Crne Gore intenzivno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent i u ovoj oblasti.

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel upoznao je ministarku Sekulić sa detaljima poslovanja ove kompanije koja je, kako je kazao, sa istorijom dugom 20 godina, najveća hosting kompanija u svijetu.

Današnjem sastanku prisustvovao je i profesor sa Univerziteta Crne Gore, Božo Krstaić, kojeg je Vlada nedavno imenovala za ccTLD (country code Top Level Domain) mendažera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *