Dow u minusu i četvrti dan, nafta nije održala uzlazni trend

Dodajte komentar

Američki berzanski pokazatelji registrovali su neznatne promjene vrijednosti na trgovanju u utorak, a berzanski pokazatelj najvećih kompanija, Dow Jones, zabilježio je negativnu korekciju četvrti dan zaredom, spustivši se na 22.286 poena.

S&P 500 je zatvorio trgovanje bez promjene vrijednosti na 2.496,8 poena, dok se indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, oporavio skromnih 0,1% na 6.380,2 poena. Fokus investitora u Americi u toku dana bio je na obraćanju predsjednice Fed-a, Dženet Jelen, koja je naglasila da Federalne rezerve moraju postepeno podizati kamatne stope uprkos neizvjesnosti o kretanju inflacije.

Tržišta evropskog kontinenta takođe su bilježila skromne promjene. DAX i CAC su na kraju sesije vrijedjeli 12.605,2 poena, odnosno 5.268,8 poena, respektivno, dok je pad od 0,2% registrovao britanski FTSE, koji je skliznuo na 7.285,7 poena.

Nafta nije nastavila snažan uzlazni trend zabilježen dan ranije, i oba naftna repera na zatvaranju američkih berzi bila su u crvenoj teritoriji. Američki WTI izgubio je 0,6% vrijednosti i pao na 51,9 USD po barelu, dok je evropski Brent na kraju dana vrijedio 58,4 USD po barelu, nakon negativne korekcije od 1%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *