Šta sve dobijate životnim osiguranjem?

Dodajte komentar

Šta dobijate ugovaranjem životnog osiguranja?

Životno osiguranje može promijeniti nečiji život, stoga je prirodno da ljudi prije donošenja odluke sebi postavljaju mnoga pitanja. U nastavku nekoliko najčešćih pitanja:

  1. Da li imam novca za životno osiguranje?

Kada razmišljate o osiguranju prve asocijacije su vam kasko osiguranje, osiguranje domaćinstva…. Zar VI nijeste na prvom mjestu, zar ne treba da prvo osigurate VAŠ život i život vaših najmilijih?

Ukoliko je odgovor da nemate novca da zaštiti sebe i svoju porodicu razmislite o cijeni polise, ulaganje u sigurnu budućnost  za vas i vašu porodicu, koja ima istu cijenu kao da svaki dan u kafiću popijete jednu kafu.

  1. Imam prioritetnijih troškova?

Ukoliko ste mladi bračni par koji je tek dobio prinovu, razumije se da postoje važniji troškovi kao što su krevetac, kolica i ostalo što je potrebno za vaše novorođenče. Bez životnog osiguranja svi ovi troškovi mogu postati teret ili neće vrijediti ništa ukoliko neko od vas dvoje više neće moći zarađivati. Dijete nije samo radost, već i dugoročna odgovornost. Njegova budućnost zavisi od pravovremenih odluka koje donose njegovi roditelji i zato je dobro da roditelji počnu štedjeti čim prije.

  1. Koje koristi mogu očekivati od životnog osiguranja?

Ne vjerujete u životno osiguranje? Ne vidite nikakvu koristi od istog ali ipak razumijete koliko je važna vaša plata za dobrobit vaših najmilijih. U slučaju da se ne budete mogli brinuti o njima, životno osiguranje postaje prihod koji pomaže vašoj porodici da lakše prebrodi teško finansijsko i emotivno životno razdoblje. Životno osiguranje je odličan oblik disciplinovane štednje – kroz osiguranje, možete staviti sa strane novac za budućnost svoje djece, za dodatni prihod u penziji ili za ispunjenje vašeg sna.

  1. Premlad sam da razmišljam o osiguranju?

Mislite da ste sa 25 godina premladi za ugovaranje polise? Ne želimo da razmišljate o lošim stvarima koje se mogu dogoditi, ali u budućnosti kada budete imalo više odgovornosti i vlastitu porodicu sigurno će je željeti zaštititi. Ako ugovori životno osiguranje sada kada ste mladi, to će za vas biti puno jeftinije. S godinama, zdravstveno se stanje mijenja, visina prihoda može varirati, a cijena životnog osiguranja s godinama starosti raste.

Ukoliko želite da razmišljate danas za bolje sjutra, razmislite o životnom osiguranju koje nudi UNIQA osiguranje. Do kraja godine, uz polisu životnog osiguranja, UNIQA obezbjeđuje i GRATIS osiguranje kuće ili stana.

U zavisnosti od visine godišnje ugovorene premije životnog osiguranja, Osiguranik dobija gratis osiguranje stana ili kuće za period do 1 do 4 godine, sa različitim osiguravajućim pokrićima koji ponovo zavise od dužine trajanja osiguranja života.

Za polise životnog osiguranja sa godišnjim plaćanjem premije u iznosu 500 EUR i više, za period trajanja osiguranja minimum 15 godina, odobrava se poslednja godina gratis za osiguranje života, što je još jedan benefit u toku trajanja akcije UNIQA životnog osiguranja.

Više o ponudi životnog osiguranja možete pronaći na UNIQA website-u www.uniqa.me ili posjetite neku od 12 UNIQA poslovnica  širom Crne Gore.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *