Apple nije uspio da zaustavi rast Wall Street-a

Dodajte komentar
Tuhman

Najveća svjetska kompanija, Apple, nastavila je pad vrijednosti i na trgovanju u petak, ali su ključni berzanski indeksi američkog tržišta zabilježili rast na nedjeljnom nivou.

Istovremeno, Apple je izgubio na vrijednosti od ponedjeljka oko 5,5%, nakon lansiranja u prodaju nekoliko novih proizvoda, što predstavlja njegovu najslabiju sedmicu još od aprila 2016.

Na trgovanju u petak akcije na Njujorškoj berzi zabilježile su nevelike promjene, nakon što je sektor zdravstvene zaštite neutralisao veći dio gubitaka s početka dana. S&P 500 neznatno je porastao uz najveći doprinos telekomunikacionog sektora, nakon vijesti da su Sprint i T-Mobile blizu postizanja dogovora o spajanju što bi moglo smanjiti konkurenciji u branši. Na nedjeljnom nivou, jedino je Nasdaq zabilježio pad vrednosti od 0,3%, dok su Dow i S&P registrovali blagi rast, završivši sedmicu blizu istorijskog maksimuma.

Evropske berze zabilježile su intezivniji rast na nedjeljnom nivou nakon objave podataka o poslovnoj aktivnosti u septembru, i u očekivanju parlamentarsnih izbora u Njemačkoj. DAX je porastao 0,6%, dok su francuski CAC i britanski FTSE zabilježili skok od po 1,3%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *