Pregled štampe za 22. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Ekonomija, turizam,sport značajni potencijali CG

Crna Gora kao investiciona destinacija intenzivno radi na jačanju mehanizama u cilju kreiranja atraktivnog poslovnog ambijenta koji može biti jedan od značajnih elemenata nacionalnog brenda, kazao je generalni direktor za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije Radosav Babić trećeg dana Konferencije o nacionalnom brendiranju.

U novembru prvi predlog nagodbe sa kreditorima

Prvi predlog nagodbe prezaduženog Agrokora s kreditorima očekuje se u novembru, kazao je za Rojters izvor blizak procesu restrukturiranja u toj kompaniji. Do tada bi trebalo da imamo savjet povjerilaca u stalnom sastavu i biti spremni razgovarati o nagodbi, rekao je taj izvor.

Da li će dijeliti Budvansku?

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović tražio je od ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića informaciju o tome da li država namjerava da privatizuje Hotelsku grupu (HG) Budvanska rivijera i kada, da li su po tom pitanju preduzimane službene radnje i koji će model biti primijenjen.

Dnevne novine

Potpisan sporazum o saradnji

Regulatorna agencija za energetiku Crne Gore (RAE) i Regulatorna komisija za energetiku i vodu Bugarske potpisale su u utorak Sporazum o saradnji, kojim je predviđena razmjena iskustava i informacija od zajedničkog interesa.

HTP Ulcinjska rivijera data u zakup na 30 godina

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o davanju u dugoročni zakup dio kompleksa Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera konzorcijumu Karisma Hotels & Resorts, na predlog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Internet u Crnoj Gori brži nego što mediji predstavljaju

Na osnovu podataka sa platforme za mjerenje brzine internet konekcije prosječna brzina preuzimanja podataka iznosi 20,037 Mb/s, što Crnu Goru svrstava na 21. mjesto na listi zemalja koju je sastavila cable.co.uk, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Dan

Nestala dokumenta o vlasništvu nad aerodromom

Vlada planira da se upiše kao vlasnik zemljišta Aerodroma Tivat zato što Opština Tivat ne posjeduje papire koji dokazuju da je zemljište u vazdušnoj luci njihovo.

Stočari ostali bez premija

Stočari iz nikšićke, bjelopoljske i pljevaljske opštine jedini nisu dobili premije od Ministarstva poljoprivrede. Iz resora na čijem čelu je Milutin Simović nijesu mogli tačno da preciziraju kada će premije za ovu godinu biti isplaćene za te opštine, ali je potvrđeno da su premije stočarima u drugim opštinama isplaćene.

Karisma dobila Ulcinjsku rivijeru

Vlada je prihvatila predlog Savjeta za privatizaciju i odlučila da državno zemljište i objekte u svojini Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) “Ulcinjska rivijera da u dugoročni zakup konzorcijumu Karisma hotels end rizorts.

Pobjeda

NVO i neke opštine kritikuju zakon iz politikantskih razloga

Skupštinski Odbor za turizam, prostorno planiranje, ekologiju u ponedjeljak će, u nastavku jučerašnje sjednice, zauzeti stav prema Predlogu zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Krapovic: Finalna pohara resursa

Predlog zakona o planiranju i izgradnji u nizu odredbi ograničava samostalnost opština u dijelu poslova iz sopstvene nadležnosti, što nije u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi poručili su predsjednici opština Kotor, Budva i Herceg Novi sa jučerašnjeg presa.

Ulcinjsku rivijeru iznajmili Karizmi

Vlada je odlučila da Ulcinjsku rivijeru da u zakup na 30 godina konzor cijumu Karizma hoteli i rizorti, koji je jedini poslao ponudu na tender saopšteno je nakon sjednice.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *