Vladi predloženo davanje u zakup Ulcinjske rivijere

Dodajte komentar
Hotel Olimpic

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je Vladi da usvoji Ugovor o davanju u dugoročni zakup kompleksa Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, prema kojem bi konzorcijum Karisma Hotels & Resorts na 30 godina zakupio zemljište u Opštini Ulcinj.

Riječ je o državnom zemljištu ukupne površine 122.214 kvadrata na kojem se nalaze hoteli Ulcinjske rivijere Olympic i Bellevue, restoran i drugi prateći sadržaji, a za koji je ova internacionalna hotelska grupacija jedina dostavila ponudu na tender raspisan 21. juna.

INVESTICIJE 31,8 MILIONA

“U diskusiji, u kojoj je učestvovalo više članova Savjeta, ocijenjeno je da renomirana turistička kompanija kao strateški investitor u crnogorski turizam donosi viši kvalitet usluge i predstavlja osnov za stvaranje nove vrijednosti, kao i da je riječ o kvalitetnom ugovornom aranžmanu”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću nakon jučerašnje sjednice Savjeta, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Karisma bi za zakup zemljišta u Ulcinju godišnje Vladi plaćala 450.000 eura, dok bi u naredne dvije godine bila u obavezi da u unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata uloži 16,24 miliona eura.

Ukupan investicioni program koji bi, osim podizanja usluge u postojećim hotelima do nivoa od četiri međunarodne zvjezdice, obuhvatio i gradnju novih objekata iznosiće 31,84 miliona eura, a planirano je da bude realizovan do 2027. godine. Minimalni kapacitet ovog kompleksa biće 600 soba.

Vladi je, na jučerašnjoj sjednici Savjeta, predloženo i usvajanje izvještaja o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta u svojini države i objekata u svojini Ulcinjske rivijere, sa Predlogom odluke o davanju u dugoročni zakup.

ODOBRENO KREDITIRANJE

Savjet je prihvatio i zahtjev HG Budvanska rivijera za davanje saglasnosti na aneks Ugovora o zajedničkom ulaganju, zaključenim sa kompanijom Euromix trade iz Budve.

“Aneksom je predviđeno kreditno zaduženje Euromix trade kod Investiciono-razvojnog fonda u iznosu od četiri miliona eura, kao i produženje roka za završetak radova na hotelu Crystal Riviera u Petrovcu do početka sezone 2018. godine”, navodi se u saopštenju.

Razmotren je i izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte u prvoj polovini ove godine, sa izvještajem o sprovođenju Plana privatizacije. Prema izvještaju, članovi Savjeta su održali šest sjednica, od kojih četiri redovne i dvije elektronske, utvrdili Predlog odluke o planu privatizacije za ovu godinu, imenovali tri tenderske komisije, usvojili više izvještaja i primili 119 zahtjeva za slobodan pristup informacijama na koje je blagovremeno odgovoreno. Vladi je predloženo njegovo usvajanje.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *