Direktni let otvorio vrata regiona: Počela borba za kineske turiste

Dodajte komentar

Kineska aviokompanija Hainan Airlines uspostavila je prije tri dana redovnu liniju između Pekinga i Beograda, a turoperateri u regionu u tome vide šansu za privlačenje kineskih turista.

“Linija je tek počela i prodaja karata za sada ide dobro imajući u vidu postojeći obim saobraćaja između Srbije i Kine. Vjerujemo da će se u budućnosti poslovne veze i broj putovanja između dvije zemlje povećavati. Optimisti smo po pitanju ove linije”, rekao je za portal Aviatica Pier Guo, generalni direktor praške kancelarije Hainan Airlines-a, koja je za sada zadužena i za srpsko tržište.

Linija između Pekinga i Beograda uspostavljena je produžetkom postojeće linije Hainan Airlines-a do Praga. Avioni na ovoj liniji će dva puta nedjeljno: ponedjeljkom i petkom, produžavati do Beograda, a prevoznik je obezbijedio sve neophodne administrativne dozvole da prevozi putnike ne samo između Srbije i Kine već i između Beograda i Praga.

Oslanjanjući se na ovu liniju, crnogorska agencija Fly Montenegro Travel, najavila je da će ove godine u vansezoni imati nekoliko hiljada kineskih turista koji će u turama obilaziti Crnu Goru.

Već 15. septembra, Crnu Goru će u organizaciji Fly Montenegro Travela, nedjeljno posjećivati ne samo individualni gosti, kao do sada, već grupe turista iz Kine.  U periodu od oktobra do marta naredne godine dogovorene su veće grupe turista. U ovoj agenciji to vide kao veliku šansu za Crnu Goru da privuče kinesko tržište, jer opšte je poznato da su gosti iz Kine veliki potrošači u svijetu i da mnogo putuju.

Izvršna direktorica grupe Fly Montenegro Ana Marojević kazala je Pobjedi da su oni na tom projektu radili uz veliku podršku kineske ambasade i ambsadora Cui Dživeia. Nakon tri godine napornog rada, a zahvaljujući viznim olakšicama koje je Vlada obezbijedila turistima iz Kine od aprila ove godine, kao i direktnoj avio liniji do Beograda, Fly Montenegro je uspio da ugovori kontinuirane ture i da do marta iduće godine u Crnu Goru dovede nekoliko hiljada turista.

Ona je istakla da imaju potpisane strateške ugovore sa najvećim kineskim turoperatorima i da su potvrđene ture od devet dana (četiri dana kroz Srbiju i pet dana kroz Crnu Goru).

“Za početak organizacije bilo je neophodno i uvođenje direktne avio linije Hainan Airlines Peking Beograd sa veoma pristupačnim cijenama povratne karte od samo 450 eura. Ture počinjemo iz Beograda, put se nastavlja preko Zlatibora, Žabljaka, Nikšića, Podgorice i primorja Crne Gore”, kazala je Marojević.

U 2016. godini više od 100 miliona turista u svijetu bilo iz Kine, a u Evropi ih je bilo 10 miliona.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *