Većina dužnika izmirila obaveze: Reprogram donio 15,5 miliona u budžet

Dodajte komentar

Poreski obveznici kojima je, u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, odobren reprogram duga u iznosu od 175,4 miliona eura, do sada su po tom osnovu uplatili 15,6 miliona, saopštili su predstavnici Poreske uprave. Od ukupno odobrenog reprograma duga, na osnovni se odnose 153,32 miliona, a na kamate 22,08 miliona eura.

“Od 6.340 poreskih obveznika kojima je, u skladu sa donijetim rješenjima, dospjela obaveza izimirenja jednokratne uplate od deset odsto osnovnog duga, 5.480 obveznika je ispoštovalo obavezu, pa je po tom osnovu naplaćeno 13,56 miliona eura”, naveli su u Poreskoj.

Na donijeta rješenja o reprogramu žalbu su uložila 222 poreska obveznika, pa će ukupan iznos naplaćene jedokratne uplate zavisiti od ishoda drugostepenog postupka kod ovih obveznika.

“Kada su u pitanju lokalna preduzeća i javne ustanove koje su ušle u reprogram, od 62 poreska obveznika iz te kategorije 49 je u potpunosti izmirilo jednokratnu uplatu od 598.740 eura, sedam djelimično u iznosu od 131.740 eura, dok šest uopšte nije izmirilo navedenu obavezu”, precizirali su u Poreskoj.

Među poreskim dužnicima sa Crne liste koji su izmirili jednokratnu ratu nalaze se Rudnik uglja, Inpek, Vektra Boka, Fab Live, Rokšped, Nivel, Montenegro Premier, Tara Precision Works, Tara Aerospace and Defence Products, Rapex Bar i Samcommerce Tivat.

Zbog nepoštovanja obaveze izmirenja jednokratne uplate Poreska je do sada donijela rješenja o ukidanju rješenja o reprogramu za 649 poreskih obveznika, čiji je ukupni poreski dug 20,24 miliona eura.

Među obveznicima kojima su ukinuta rješenja o reprogramu najveći poreski dužnici su Old Town Invest Group, Montenegro Security Service, Komerc Keka, Put Bar, Dekor Rožaje, Mercur Budva, Eko-Meduza, Hidromont Mercur, Montegradnja Inc Budva i Bjelasica Rada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *