Proizvođač cigareta “Filip Moris” se uključio u borbu protiv pušenja

Dodajte komentar

Kompanija “Filip Moris Internešenel” saopštila je da će potrošiti oko milijardu dolara u osnivanje fondacije za smanjenje procenta pušačke populacije, pošto proizvođač cigareta “Marlboro” namjerava da pušače preobrati u korisnike proizvoda koji ne sagorijevaju duvan.

Derek Jak, bivši funkcioner u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji koji je radio na globalnom sporazumu o duvanu, biće na čelu fondacije, prema današnjem saopštenju “Filip Morisa”, prenosi Tanjug vijest agencije Blumberg.

Kompanija je precizirala da planira da ulaže oko 80 miliona dolara godišnje tokom 12 godina u taj projekat, počev od 2018. godine.

Više od tri miliona pušača je prešlo na korišćenje “Filip Morisovog” inovativnog elektronskog uređaja IQOS, koji zagrijava a ne sagorijeva duvan, čime se eleminišu mnogi negativni efekti koji nastaju prilikom korišćenja običnih cigareta, kao što su pepeo, duvanski dim, neprijatni mirisi.

Ovaj proizvođač cigareta je podnio zahtiev američkoj Agenciji za hranu i liekove za dobijanje dozvole da taj proizvod plasira kao uređaj koji može da smanji rizik od bolesti povezanih sa pušenjem, navodi Blumberg.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *