Besplatan vodič za poreze na dobit u svijetu za 2017./18.

PwC je objavio svoju godišnju publikaciju ‘Worldwide Tax Summaries’ za poreze na dobit u 2017./18., koja predstavlja najnoviju kompilaciju stopa i pravila za porez na dobit u svijetu.

Kako vlade širom svijeta pokušavaju postići veću poresku transparentnost i povećanje prekograničnih aktivnosti, poreski stručnjaci mogu koristiti ovaj vodič kako bi pristupili trenutno važećim poreznim stopama i drugim važnim djelovima poreskih zakona u nizu zemalja.

Ovaj besplatni vodič (.pdf), svima dostupan, napisali su PwC-ovi lokalni porezni stručnjaci, a donosi sažetke za 157 zemalja na više od 2700 stranica podataka, pokrivajući zemlje od Afganistana do Zimbabvea.

Vodič donosi najnovije promjene poreskih zakona i sadrži ključne informacije o porezima na dobit, odbicima, grupnom oporezivanju, olakšicama i podsticajima, porezima po odbitku i administrativnim aspektima poreza.

„Poreski sistemi širom svijeta neprestano se razvijaju, a za kompanije to znači da moraju biti u toku sa svim elementima poreske usklađenosti na lokalnom i međunarodnom nivou.“ rekao je Colm Kelly, globalni rukovodilac poreskih i pravnih usluga u PwC-u.

Prošlogodišnja verzija objavljena na internet stranicama imala je 3,5 miliona pregleda, što je povećanje za 40 % u odnosu na prethodnu godinu.

Detaljnije na Worldwide Tax Summaries Online.

Check Also

Kretanje cijena akcija evropskih banaka za 22. januar 2018.

COMPETITOR LAST PRICE Change Volume Opening price Close price BANCO SANTANDER SA €  6.034 +1.75% …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *