Slovenački startap napravio sopstvenu kriptovalutu

Dodajte komentar

Slovenаčki start-ap Veberate je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute Vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara.

Start-ap i istoimena platforma namijenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali nevjerovatan interes bez obzira na to što je reč o start-apu koji postoji tek dvije godine, potvrdio je jedan od suosnivača Viberatea Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptiranih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo napraviti profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo. Saznali smo i da je ideja za pokretanje biznisa stasavala niz godina, a planiraju da postanu centralno mjesto bez kojega će organizacija najvećih svjetskih festivala postati nezamisliva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *