Novi problemi za Nokiu: Otpušta 600 zaposlenih

Dodajte komentar

Finski gigant Nokia planira da ugasi oko 600 radnih mjesta u Francuskoj, pošto nastoji da smanji troškove i da promijeni fokus svojih gubitaških djelatnosti.

Grupa je saopštila da planira smanjenje broja zaposlenih u Francuskoj za 597, što je malo iznad 10 procenata njene ukupne radne snage u toj zemlji, a francuski sindikati su taj potez ocijenili “neprihvatljivim”, prenosi agencija Frans pres.

Nokia, koja više ne proizvodi mobilne telefone jer je prodala taj biznis kompaniji Majkrosoft, kupila je 2015. godine francusko-američkog proizvođača opreme za telekomunikacione uređaje Alkatel-Lusent, očekujući da će taj posao dovesti do ušteda.

Otpuštanja u Francuskoj će obuhvatiti zaposlene u administraciji i pomoćnim uslugama i neće uticati na istraživanje i razvoj, budući da kompanija fokus premješta na 5G brze telekom mreže, sajber-bezbjednost i uređaje vezane za internet.

Nokia ima za cilj da do kraja 2018. godine ostvari uštede u ukupnim rashodima od 1,2 milijarde eura, nakon što je prošle godine zabilježila neto gubitak od 766 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *