Cijena za KAP ostaje ista

Dodajte komentar

Privredni sud odbio je tužbu kompanije Uniprom, u vlasništvu biznismena Veselina Pejovića, protiv Kombinata aluminijuma od kojeg je tražio ispunjenje Ugovora o kupoprodaji imovine fabrike ili 30 odsto da se smanji kupoprodajna cijena, saznaju Vijesti nezvanično.

Prema informacijama Vijesti, presuda je donijeta u zakonskom roku, još krajem avgusta, a da stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić danima nije odgovarao na telefonske pozive Vijesti ovim povodom bez obzira što je sudska presuda donijeta u korist njegove stečajne uprave. Uniprom je, od kada je preuzeo upravljanje fabrikom 1. jula 2014, zaključno sa 8. februarom 2016. platio ukupno 21 milion od 28 miliona eura predviđenih ugovorom.

U međuvremenu, stečajna uprava je smanjila kupoprodajnu cijenu do 25,6 miliona, a Pejoviću je ostalo da plati još oko 4,6 miliona, pod pretpostavkom da uprava nakon tri godine ispuni preuzete obaveze.
Uniprom je u ovoj parnici tražio da sud obaveže KAP da oslobodi parcele u katastarskim opštinama Cijevna, Dajbabe i Botun od lica i stvari koji su ih uzurpirali da se cjelokupna imovina koja je predmet ugovora uknjiži u katastru, da se odobre obećane subvencije za industrijsku zonu KAP, obezbijedi nedostajuće tehničke dozvole kao i integralna upotrebna dozvola za rad proizvodnih pogona KAP-a.Tražili su i da se Uniprom oslobodi plaćanja svih naknada za ekologiju tokom 30 godina kako je to prvobitno bilo predviđeno.

U slučaju da KAP ne ispuni ove obaveze, Uniprom je traži od Privrednog suda da se kupoprodajna cijena smanji za najmanje 30 odsto i da mu se vrati dio već uplaćenog novca.

Sudija Privrednog suda Milica Popović u cjelosti je odbila ovaj tužbeni zahtjev.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *