Plantaže: Dividenda ovog mjeseca

1 komentar

Dividenda akcionarima Plantaža biće isplaćena tokom septembra, najavili su iz kompanije odgovarajući na pitanje Vijesti zašto dividenda još nije isplaćena.

Više nezadovoljnih manjinskih akcionara državne kompanije za proizvodnju vina prethodnih dana pozivalo je Vijesti i interesovalo se zašto još nije podijeljeno pola miliona eura dividende u skladu sa odlukom Skupštine akcionara Plantaža donijetom prije mjesec i po.

Iz Plantaža su Vijestima odgovorili da će po usaglašenom planu isplatiti dividendu akcionarima tokom septembra 2017. godine

Kompanija je prošle godine prijavlila više od 2,09 miliona eura profita, a prema bilansima ima i 6.814.315 eura neraspoređene dobiti.

Pojedini manjinski akcionari Plantaža sumnjaju da kompanija u ovom trenutku nema dovoljno novca za obećanu isplatu, što su iz Plantaža demantovali.

“Vaša insinuacija o likvidnosti kompanije 13. jul Plantaže nema uporište u stvarnosti našeg privrednog sistema, koji je najuspješniji nacionalni brend Cme Gore i nije nam jasno iz kojeg razloga i za čiji račun je iskonstruisana, ali je to, za nas, po formulaciji pitanja očito”, prokomentarisali su iz Plantaža pitanje Vijesti da li je tačno da nemaju para za isplatu dividende.

Podaci objavljeni na strani 66 revizorskog izvještaja o poslovanju Plantaža za 2016. godinu pokazuju da su neisplaćene obaveze za dividendu iz prethodnih godina na dan 31. decembra 2016. iznosile 1.461.236 eura.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o državnom dijelu dividende koja Vladi već par godina nije isplaćena po osnovu ostvarene dobiti.

Tom iznosu treba dodati novih 500.000 eura, u skladu sa posljednjom odlukom Skupštine akcionara, tako da su obaveze kompanije po osnovu neisplaćene dividende skoro dva miliona eura.

Vlasnik oko 22,22 odsto Plantaža je državni Investiciono-razvojni fond, udio Fond PIO je oko 21.49 odsto, Sosiete ženeral banka ima 9,23 odsto, Zavod za zapošljavanje 8,53 odsto, a Vlada 3,67 odsto.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *