SAD: Peticija da se Soros proglasi domaćim teroristom

Dodajte komentar

Peticiju koja od administracije američkog predsjednika Donalda Trampa zahtijeva da milijardera Džordža Sorosa (87) i organizacije koje je on osnovao proglasi domaćim teroristima i konfiskuje im imovinu, potpisalo je više od potrebnih 100.000 ljudi.

Na odjeljku sajta Bijele kuće pod nazivom „We the people“ ovu je peticiju postavio korisnik s pseudonimom E. B. Portal. „We the people“ otvoren je 2011. godine za vrijeme prethodnog američkog predsjednika Baraka Obame.

Potpisnici peticije optužuju Sorosa da je osnovao desetine a možda i stotine organizacija s jedinim ciljem da doprinese krahu ustavne vlasti. Soros se optužuje i za „nezdrav i neosnovan uticaj na cijelu Demokratsku partiju i veći dio federalne Vlade SAD“.

Prikupljenih 100.000 potpisa obavezuju američku administraciju da na peticiju odgovori, ali Vašington tajms podsjeća da Trampova administracija još nije odgovorila ni na jednu peticiju koja je zadovoljila traženi uslov. Napominje se da je peticija koja zahtijeva objavljivanje Trampove poreske prijave sakupila 1,1 milion potpisa, pa ništa.

Džordž Soros je podržavao predsjedničku kandidatkinju Hilari Klinton.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *