Apple predstavlja novi iPhone 12. septembra

Dodajte komentar

Američki tehnološki gigant Apple najavio je predstavljanje novih proizvoda 12. septembra, što je podstaklo očekivanja da će novi model iPhone 8 i novi Apple Watch i Apple TV ipak biti prikazani javnosti uprkos glasinama da može doći do odlaganja ovog tradicionalnog godišnjeg događaja.

Očekuje se da će komanija otkriti tri nova modela iPhone-a – iPhone 8, kao i iPhone 7s i 7s Plus. Apple će takođe predstaviti i novi 4K Apple TV, koji će podržavati kvalitetnije sadržaje od trenutnih modela, kao i novi Apple Watch. Novi iPhone 8 bi trebalo da donese novi “premium” dizajn koji se sastoji od prednje i zadnje staklene površine, sa OLED panelima koji poboljšavaju jačinu boja. Prema procjenama analitičara, ovaj model će se prodavati po cijeni od 1.000 USD, a prodaja uređaja standardno počinje sedam dana nakon predstavljanja.

Kompanija je nedavno objavila i rezultate poslovanja za treći kvartal, koji su potukli očekivanja investitora – rast prihoda od 7,2% na prvom mjestu usled rasta prodaje telefona, kao i rast prilagođene dobiti po akciji od 17,6%. U narednom kvartalu, kada bi trebalo da startuje prodaja modela iPhone 8, Apple očekuje bruto marginu u rasponu 37,5-38%. Jučerašnje trgovanje akcije ove kompanije zatvorile su na nivou od 161,5 USD, što predstavlja rast od 1%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *