Samsung predstavio Note 8 da zaboravi neuspjeh Note 7 (foto, video)

Dodajte komentar

Samsung je u srijedu predstavio novi pametni telefon Galaxy Note 8 s kojim namjerava da potisne razočaranje sa Galaxy Note 7 čije su baterije eksplodirale i da se suoči s Appleom koji je uskoro predstaviti iPhone 8.

https://youtu.be/RKYjdTiMkXM

Samsung je počeo predstavljanje u New Yorku aluzijom na Note 7 prošle godine. “Niko od nas neće zaboraviti ono što se zbilo 2016. Znam da ja neću zaboraviti. I nikada neću zaboraviti kako su milioni vjernih Noteu ostali uz nas. Dopustite da im izrazim najdublju zahvalnost”, rekao je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija kompanije.

Planetarni opoziv Note 7 je koštao milijarde dolara izgubljene zarade i potkopao je vjerodostojnost južnokorejskog diva, koji se morao izviniti i odgoditi pokretanje S8 . Posljednjih finansijski rezultati kompanije, objavljeni krajem jula su umirujući, uz skok od 89 posto neto zarade od blizu 10 milijardi dolara u drugom tromjesječju, zahvaljajući potražnji memory čipova i porastu prodaje mobilnih uređaja.

Note 8 predstavljen u srijedu donosi neka poboljšanja u odnosu na prethodne, posebno veći ekran, dva foto aparata i jaču verziju koja ima mogućnost prelaska na tastature za neke zadatke. Novi “fablet” (mješavina pametnog telefona i tableta) će biti u prodaji od 15. septembra, precizirali su iz kompanije, ali nisu otkrili cijenu aparata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *