Pregled štampe za 23. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Akcije Telekoma pale na 1,9 eura, koliko su bile 2004.

Akcije Crnogorskog Telekoma pale su juče na berzi 4,47 odsto na 1,9 eura, koliko su posljednji put bile u novembru 2004. godine. Dionice Luke Bar izgubile su 4,97 odsto na 26,76 centi, a Budvanske rivijere 0,51 odsto na 5,94 eura. Najveći dnevni rast od 25 odsto na 500 eura zabilježile su akcije Societe general banke. Akcije MIG-a nakon prekjučerašnjih 20 odsto, juče su ojačale za dodatnih 10,53 odsto na 12,6 centi.

Novac i za KAP, Obod, Gornji Ibar

Ponudu Nove Ljubljanske banke dd Ljubljana za otkup preostalih akcija NLB banke AD Podgorica po cijeni od 29,1 eura po akciji, prihvatili su vlasnici oko 56.000 akcija koji čine 0,48 odsto u ukupnom vlasništvu banke, potvrđeno je juče Vijestima u Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV).

Sve bliži evropskoj kulturi poslovanja

Poglavlje 6 u pregovorima sa EU koje se odnosi na privredno pravo biće spremno za zatvaranje u 2018. godini, rekao je “Vijestima” šef radne grupe za ovo poglavlje Goran Nikolić. On je napomenuo da kada će poglavlje biti zatvoreno ne zavisi samo od Crne Gore.

Dnevne novine

Manji gubitak Željeznice

Željeznička infrastruktura Crne Gore (ŽICG) zabilježila je u drugom kvartalu gubitak od 632.070 eura, što je 1,8 puta manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Akcije Osmanagića na berzi

Hartije od vrijednosti kompanije Autoremont Osmanagić Podgorica uvrštene su na segment slobodnog tržišta akcija Montenegroberze.

Imovina Vektra Boke na prodaji za 9,79 miliona

Odbor direktora hercegnovske kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,79 miliona eura.

Dan

Gubitak dostigao 62 miliona

Četiri državna željeznička preduzeća su na kraju drugog kvartala ove godine imala ukupan gubitak u poslovanju od 62 miliona eura. Od toga su za tri mjeseca ove godine napravila minus od milion i po eura, što je u odnosu na isti period lani manje za milion eura, za šta je najviše zaslužan Montekargo.
Od četiri preduzeća, koja su činila nekad jedinstvenu željeznicu, samo je Montekargo, koji Vlada planira da privatizuje, završio drugi kvartal u plusu od 352 hiljade eura.

Konvertuju 3,45 miliona u akcije

Akcionari Crnogorske plovidbe trebalo bi konačno na skupštini akcionara 22. septembra da donesu odluku o konverziji duga u akcijski kapital.

Uzela 18 hiljada, dobila penziju, pa se vratila u EPCG

Kako državna preduzeća znaju da budu široke ruke, odnosno ne paze da uštede svaki euro, kao što je slučaj u većini privatnih firmi, najbolje pokazuje primjer bivše šefice službe za imovinsko pravne poslove u Direkciji za pravne poslove Elektroprivrede Branke Vujović.

Pobjeda

Ove godine sezona traje od aprila do novembra

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars, u okviru koje posluje hotel “Splendid, Žarko Radulović, smatra da će se ispuniti njegova predviđanja uoči sezone i da će se ove godine ostvariti milijarda eura prihoda od turizma.

Za autoput tokom 2017. plaćeno 59,3 miliona

Za gradnju autoputa, najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji Crne Gore, do sada je utrošeno 230,5 miliona eura.

Četvrti najbogatiji Arapin zainteresovan za ulaganja

Čelni ljudi Damaka (DAMAC Properties), najvećeg graditelja luksuznih nekretnina u Dubaiju, dolaze danas u Podgoricu da razmotre potencijale za investiranje u našoj državi, saznaje Pobjeda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *